SGK’dan özel emeklilik geldi! EYT’siz olarak emeklilik yaşı 96 ay erkene alındı, milyonlarca kişi artık…
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • SGK’dan özel emeklilik geldi! EYT’siz olarak emeklilik yaşı 96 ay erkene alındı, milyonlarca kişi artık…

SGK’dan özel emeklilik geldi! EYT’siz olarak emeklilik yaşı 96 ay erkene alındı, milyonlarca kişi artık…

ABONE OL
11 Mart 2023 23:25
SGK’dan özel emeklilik geldi! EYT’siz olarak emeklilik yaşı 96 ay erkene alındı, milyonlarca kişi artık…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT’siz olarak emeklilik yaşı 96 ay erkene alındı, milyonlarca kişi artık… SGK’dan özel emeklilik geldi! Emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaşa müjdeli haber geldi! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), emeklilik yaşı için düzenlemeler yaparak, emeklilik için bekleyen kişilerin mağduriyetini gideriyor. Yapılan açıklamalara göre, emeklilik için gerekli olan kriterler doğrultusunda farklılıklar bulunuyor. Bunlar arasında, sigortalılık süresi, prim günü, ilk sigorta giriş tarihi ve cinsiyete göre değişen etkenler yer alıyor.

Son gelen haberlere göre, emeklilik yaşı bekleyen vatandaşlar için emeklilik yaşı 8 yıl erkene çekilecek. Bu müjdeli haber, emeklilik yaşını bekleyen birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Artık emeklilik için beklemek zorunda kalmayacak olan vatandaşlar, emeklilik hayallerine bir adım daha yaklaşacaklar.

Emeklilik için gereken sigorta primini dolduran ancak yaş bekleyen vatandaşlar, bu düzenleme ile birlikte emekliliklerini borçlanmadan öne çekebilecekler. Ancak bu fırsattan yararlanmak için belirli şartları sağlamak gerekiyor. Bu şartlar doğrultusunda, ilk olarak SGK’ya dilekçe verilmesi gerekiyor. SGK’nın yapacağı değerlendirme sonucunda, emeklilik durumuna karar verilecek ve gerekli şartları sağlayan kişiler emeklilik başvurusunu yapabilecekler. SSK-SGK tarafından yayınlanan habere göre, esnaflar için 4 Ekim 2000 tarihinden önce bağ-kur tecili bulunan çalışanları kapsayan bir düzenleme yapılıyor. Vergi levhası olan işletmesi mevcut olan kişiler de bu fırsattan yararlanabilecekler. Ayrıca, SGK tecil tarihi 12 yıla kadar geriye çekilebiliyor.

Ancak 2000 yılı 4 Ekim tarihinden sonra işletmesi olan fakat bağ-kur tecili bulunmayan kişiler için bu fırsat geçerli değil. Bir diğer fırsat ise 1 Ekim 2008 tarihine kadar bağ-kur tecili yaptırmış kişiler için geçerli. Bu kişiler, tecil tarihini 4 Ekim 2000 yılına kadar geri çekebilecekler. Bu sistem, 8 yıl erken emekliliği sağlayarak birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor.

Yapılan açıklamalara uygun şartları sağlayan vatandaşlar, SGK’ya başvurarak emekliliklerini öne çıkarabilirler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP