DOLAR

32,2394

0.16%
EURO

34,9748

0.34%
ALTIN(gr)

2.418,99

0,39%
BİST 100

%
Kat mülkiyeti tapusu nasıl olur?

Kat mülkiyeti tapusu nasıl olur?

ABONE OL
13 Mart 2023 21:20
Kat mülkiyeti tapusu nasıl olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kat mülkiyeti tapusu, bir binanın tamamlanması ve iskana açılması durumunda, binanın tüm maliklerinin sahip olduğu bir tapudur. Kat mülkiyeti tapusu, bir binanın her bir bölümünün ayrı ayrı sahipleri tarafından sahiplenildiği bir tapu türüdür. Bu yazımızda, kat mülkiyeti tapusunun nasıl alınacağına dair bilgiler sunacağız.

Kat Mülkiyeti Tapusu Nedir?

Kat mülkiyeti tapusu, bir binanın tamamlandıktan sonra iskana açılması ve maliklerin ayrı ayrı sahiplenmeleri durumunda verilen bir tapudur. Kat mülkiyeti tapusu, bir binanın her bir bölümünün ayrı ayrı sahipleri tarafından sahiplenildiği bir tapu türüdür. Her bir sahip, kendine ait olan bölümün tapusunu alarak mülkiyetini belgelemiş olur.

Kat mülkiyeti tapusu, tapu sicil müdürlüklerinden alınabilir. Ancak, öncesinde binanın iskana açılmış olması gerekmektedir. İskan belgesi, bina tamamlandıktan sonra alınır ve belediyeden alınır. İskan belgesi alınmadan önce, kat irtifakı tapusu verilir.

Kat Mülkiyeti Tapusu Nasıl Alınır?

Kat mülkiyeti tapusu almak için öncelikle binanın iskana açılmış olması gerekmektedir. İskan belgesi olmadan, kat mülkiyeti tapusu verilmez. İskan belgesi alındıktan sonra, tapu müdürlüğüne başvurulur. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

İskan belgesi

Bina projesi

Tapu senedi

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Yapı kullanma izin belgesi

Başvuru sırasında, maliklerin tamamı veya vekilleri hazır bulunmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra, tapu sicil müdürlüğü, başvuruyu değerlendirir ve gerekli incelemeleri yapar. Değerlendirme sonucunda, tapu verilir.

Baba Malını İstediği Evlada Verebilir mi?

Baba, annenin mallarını ya da mal paylaşımını istediği gibi yapabilir. Eğer babanın akli dengesi yerindeyse, malını istediği gibi satabilir veya istediği evlada bağışlayabilir. Bu durumda, diğer evlatların yapabileceği herhangi bir şey yoktur.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP