PTT gece yarısı kararını verdi! 18 yaş üzerinde olanlara karşılıksız 1.520,90 TL veriliyor

PTT gece yarısı kararını verdi! 18 yaş üzerinde olanlara karşılıksız 1.520,90 TL veriliyor

ABONE OL
15 Mart 2023 22:14
PTT gece yarısı kararını verdi! 18 yaş üzerinde olanlara karşılıksız 1.520,90 TL veriliyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

18 yaş üzerinde olanlara karşılıksız 1.520,90 TL veriliyor… PTT gece yarısı kararını verdi! PTT, Aile Destek Programı kapsamında yeni bir karar aldı. Artık 18 yaş üzeri herkes, dar gelirli veya hiç geliri olmayan ailelerin desteklenmesi amacıyla karşılıksız 1.520,90 TL alabilecek. Bu kararla birlikte birçok aile, gelir seviyeleri ne olursa olsun, devlet desteğine anında ulaşabilecek. Bu yardım ancak kadınlar tarafından alınabilecek ve gerekli koşullar hazırlanmış durumda.

Kimler Aile Destek Programı Yardımı Alabilecek?

Aile Destek Programı kapsamında verilen yardım, Türk vatandaşlarına yöneliktir. İkamet adresleri Türkiye sınırları içinde olan herkes yardım alabilir. Ancak yardımı almak için yaşının 18 ve üzerinde olması gerekir.

Yardım için belirlenen diğer koşullar şöyledir:

Gelir Şartı

Aileye giren toplam gelir, ailedeki kişi sayısına bölünerek hesaplanır. Eğer kişi başına düşen gelir 1.520,90 TL ve daha fazlası ise yardım yapılmaz.

Çalışma Durumu

Aynı evde oturan kamu çalışanı veya özel sandıklara mensup çalışanlar, yardım alamazlar.

Barınma Durumu

Devlet yurtlarında veya çocuk bakımevlerinde kalanlar ile askerler, yardım alamazlar.

Yardım Nasıl Alınacak?

Yardım almak isteyenler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen “Aile Destek Programı” kapsamında başvuru yapabilirler. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın il veya ilçe müdürlüklerine bizzat başvurarak yapılır.

Başvuruların incelenmesi sonrasında, başvuranların uygunluğu belirlenir ve karşılıksız nakdi yardım tutarları, PTT tarafından başvuranın adına açılacak bir hesaba yatar.

Aile Destek Programı kapsamında verilen karşılıksız nakdi yardım, dar gelirli veya hiç geliri olmayan ailelerin desteklenmesi ve acil ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu yardımdan yararlanmak isteyenler, yukarıda belirtilen koşullara uygunluk sağladıklarında başvuru yaparak yardım almaya hak kazanılır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP