Bayram ikramiyesine tarihi zam! SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT’li Nisan’da bayram edecek!

Bayram ikramiyesine tarihi zam! SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT’li Nisan’da bayram edecek!

ABONE OL
17 Mart 2023 11:37
Bayram ikramiyesine tarihi zam! SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT’li Nisan’da bayram edecek!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT’li Nisan’da bayram edecek! Bayram ikramiyesine tarihi zam! Az önce yapılan bir açıklamayla, emekli bayram ikramiyelerine %110 zam yapılacağı müjdesi verildi. SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklileri ile EYT’liler, Ramazan Bayramı öncesi ilk bayram ikramiyelerini alacaklar. Milyonlarca emekli, bayram ikramiyesi ödemelerini heyecanla bekliyor. 2023 yılının ilk bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırılacak. SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklileri ödeme alacaklar ve ayrıca nisan ayında ilk emekli maaşlarını alan EYT’lilere de ödeme yapılır.

Emekliler, bayram ikramiyesine yapılacak zamla ilgili haberleri yakından takip ediyor. 2023 yılıyla birlikte, emekli bayram ikramiyelerinde önemli bir artış bekleniyordu ve şimdi de %110 zam yapılarak tarihin en büyük zamı gerçekleşecek. Bu zam oranı, SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklileri ile EYT’lilerin alacakları bayram ikramiyelerine yansıyacak.

Emekli maaşlarına TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine ek olarak verilen refah payıyla birlikte %30 artış yapılmıştı. Şimdi ise, emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zam oranı %110 olacak ve maaş zamlarının yanı sıra emekli bayram ikramiyeleri de artacak. AK Parti, genel seçimler öncesinde emeklilerin gönlünü kazanmak için bayram ikramiyelerine ciddi bir artış yapmayı planlıyor.

Ramazan Bayramı’na doğru yaklaşırken, milyonlarca emekli bayram öncesi alacakları bayram ikramiyelerine yapılacak zam oranını merak ediyor. Emekliye verilecek olan bayram ikramiyesinde %122’lik bir artış yapılabileceği iddia ediliyor. Bu durumda bayram ikramiyesi 2000 TL’ye kadar yükselebilecek. Başka bir iddiaya göre ise, iki bayram öncesinde verilecek emekli bayram ikramiyesinin toplam miktarı 4000 TL olacak.

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında, bayram ikramiyesi ile ilgili görüşmeler bir süre ertelenmişti. Ancak hükümet, mart ayı sonuna kadar bayram ikramiyesi konusunu çözmeye kararlı. Nisan ayında kutlanacak olan Ramazan Bayramı’ndan bir hafta önce ödemeler yapılacağı için, bu durumun Mart ayı sonuna kadar netleşeceği düşünülüyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP