Selçuk Geçer’in dolar tahmini şoke etti! Dolar için poziyon alanlar 14 Mayıs’ta ters köşe olacak!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Selçuk Geçer’in dolar tahmini şoke etti! Dolar için poziyon alanlar 14 Mayıs’ta ters köşe olacak!

Selçuk Geçer’in dolar tahmini şoke etti! Dolar için poziyon alanlar 14 Mayıs’ta ters köşe olacak!

ABONE OL
18 Mart 2023 15:33
Selçuk Geçer’in dolar tahmini şoke etti! Dolar için poziyon alanlar 14 Mayıs’ta ters köşe olacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Selçuk Geçer’in dolar tahmini şoke etti! Dolar için poziyon alanlar 14 Mayıs’ta ters köşe olacak! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili yaptığı tahminlerle tanınıyor. Geçer, son dakika haberinde dolar tahminlerini açıkladı ve elinde doları olanlara uyarıda bulundu. İşte detaylar.

“Dolar İçin Poziyon Alanlar Ters Köşe Olacak”

Geçer, ABD’de Powell’ın açıklamalarına işaret ederek, bankaların zor durumda kalabileceğini ve faiz artırımının yapılmaması beklentilerinin olduğunu belirtti. Ancak Geçer, kendini fiyatlayan piyasanın yanılacağını ve 22 Mart tarihinde FED Başkanı Powell’ın 25 baz puanlık faiz artırımı açıklayacağını düşünüyor. Bu kararın dolar kuru için güçlü bir mesaj olacağına inanıyor ve ABD’nin sıkı para politikaları konusundaki tutumunun uzun soluklu olacağını kanıtlayacağını düşünüyor.

“Türkiye’ye Etkisi Ne Olur?”

Geçer, normal şartlarda bu tür kararların dolar kurunu TL karşısında yukarı çeken bir etkisi olması gerektiğini belirtiyor. Ancak Türkiye’nin normal ekonomik kıstaslar ile değerlendirilmesinin yanıltıcı olabileceğini düşünüyor.

“14 Mayıs’a Kadar Dolarda Artış Beklemeyin”

Türkiye’de 7 aydır yükselmeyen bir dolar kuru var. Ancak Geçer, dolar kurunun arttığını söylüyor ve TCMB’nin seçimlere kadar elindeki bütün araçlarla uyguladığı baskının seçim sonrasında kırılacağını ve doların yukarı yönlü bir kırılma yaşayacağını belirtiyor. Yine de Haziran ayına kadar dikkate değer bir artış beklemiyor.

“Yıl Sonuna Kadar 40 Lirayı Bulabilir”

Geçer, AKP’nin seçimleri kazanması ve “Faiz Sebep Enflasyon Sonuçtur” yaklaşımını terk etmemesi halinde, Haziran sonrası süreçte doların önce 26 lira, Aralık sonuna kadar ise 40 liralara kadar ulaşmasının sürpriz olmayacağını belirtiyor.

Geçer, bu tahminini iddialı bulanlara İngiltere merkezli bankaların raporlarını incelemelerini tavsiye ediyor ve söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi.

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde yer alan hiçbir açıklama ve ifade editöre ait değildir. İlgili kişinin beyan ettiği açıklamalardır.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Haber metninden yola çıkarak yatırım yapılması durumunda olabilecek sorunlardan finans365.com ve editör sorumlu değildir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP