DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Yarın değil hemen şimdi başvurun! Bayram öncesi bayram edin! Evi eşyası eskiyene 35.000 TL ve 100.000 TL ev onarım yardımı ve tadilat desteği
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yarın değil hemen şimdi başvurun! Bayram öncesi bayram edin! Evi eşyası eskiyene 35.000 TL ve 100.000 TL ev onarım yardımı ve tadilat desteği

Yarın değil hemen şimdi başvurun! Bayram öncesi bayram edin! Evi eşyası eskiyene 35.000 TL ve 100.000 TL ev onarım yardımı ve tadilat desteği

ABONE OL
22 Mart 2023 14:48
Yarın değil hemen şimdi başvurun! Bayram öncesi bayram edin! Evi eşyası eskiyene 35.000 TL ve 100.000 TL ev onarım yardımı ve tadilat desteği
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev onarımı ve eşya yardımı almak isteyen ihtiyaç sahibi kişiler için bayram öncesi müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından verilmekte olan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında yapılan ödemelerden yararlanmak isteyen kişilerin belirli şartları taşımaları istenmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada barınma ve tadilat desteği yardımlarını arttırdıklarını açıklamıştı. Bu şartları taşıyan kişilere ev tadilat yardımı olarak en düşük 35 bin TL ve en yüksek 100 bin liraya kadar para yardımı yapılacak. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılır.

81 ilde tek şartla bayram öncesi evi eşyası eskiyene 100.000 TL ev onarım yardımı ve tadilat desteği… Yarın değil hemen şimdi başvurun! Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde yapılacak olan tadilat ve onarım işlemleri ile yeni alınacak eşyalar için ödenecek olan rakamda bir kere daha artışa gidildi. Program kapsamında evinin bakım-onarımı için maddi desteğe ihtiyacı olan ailelere destek sağlanıyor. Bununla birlikte, programdan yararlanmak için belirli şartları taşımak gerekir.

Devletin Sosyal Yardım Şemsiyesi Her Geçen Gün Daha Fazla Kişiyi Kapsıyor

Devletin sosyal yardım şemsiyesi her geçen gün daha fazla kişiyi kapsamaya devam ederken ihtiyaç sahibi kişilere yönelik olarak ödenen rakamlarda da artışa gidildi. Türkiye genelinde pek çok aile, maddi imkansızlıklar nedeniyle yaşam mücadelesi verirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından verilmekte olan sosyal yardım programları büyük bir önem taşıyor.

Bu kapsamda açıklanan son kararlar doğrultusunda, hem sosyal yardım paketlerinin kapsamı genişletildi hem de ödenen rakamlar artan enflasyon rakamları nedeniyle güncellendi. Söz konusu programlar arasında yer alan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde yapılacak olan tadilat ve onarım işlemleri ile yeni alınacak eşyalar için ödenecek olan rakamda bir kere daha artışa gidildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Programı Kapsamında İhtiyaç Sahiplerine Yeni Rakamlar Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından verilmekte olan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında yapılan ödemelerden yararlanmak isteyen kişilerin belirli şartları taşımaları istenmektedir. Söz konusu yardım sadece muhtaç durumda olan kişilere yapılmakta olup oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı için maddi destek sağlanmaktadır.

Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı Kapsamında Artırılan Yardım Miktarları

Barınma yardımı şartları hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma olarak uygulanmaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP