Nisan heyecanı EYT’liler için başladı! Emeklilikte Yaşa Takılanlara 1 değil, 2 değil tam 4 ödeme: Bir buçuk maaş, bayram ikramiyesi, banka promosyonu…
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Nisan heyecanı EYT’liler için başladı! Emeklilikte Yaşa Takılanlara 1 değil, 2 değil tam 4 ödeme: Bir buçuk maaş, bayram ikramiyesi, banka promosyonu…

Nisan heyecanı EYT’liler için başladı! Emeklilikte Yaşa Takılanlara 1 değil, 2 değil tam 4 ödeme: Bir buçuk maaş, bayram ikramiyesi, banka promosyonu…

ABONE OL
1 Nisan 2023 11:01
Nisan heyecanı EYT’liler için başladı! Emeklilikte Yaşa Takılanlara 1 değil, 2 değil tam 4 ödeme: Bir buçuk maaş, bayram ikramiyesi, banka promosyonu…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilikte Yaşa Takılanlara 1 değil, 2 değil tam 4 ödeme: Bir buçuk maaş, bayram ikramiyesi, promosyon… Nisan heyecanı EYT’liler için başladı!  Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde etti. Bu kapsamda, Nisan ayında ilk maaşlarını almak isteyen 1,5 milyon kişi başvurularını tamamladı ve bugünden itibaren tüm hak edişlerini almaya başlayacaklar. Bu haklar arasında bayram ikramiyesi ve banka promosyonu dahil 4 ödeme bulunuyor.

EYT yasası ile ilgili olarak SGK’ya şimdiye kadar 1,5 milyonu aşkın başvuru yapıldı. Bu başvuruların tamamı işleme alınacak ve hak sahipleri ilk maaşlarını alabilecekler. İlk maaşın ne zaman yatacağı ise merak konusu oldu.

EYT’de İlk Maaş Ödeme Takvimi

Mart ayında başvurusunu yapan tüm EYT’liler bugünden itibaren hak edişlerini almaya başlayacaklar. İlk maaş ödeme takvimi ise şu şekilde olacak:

  • 1 Nisan 2023: Tüm hak sahipleri ilk maaşlarını alacaklar.
  • 5 Nisan 2023: Bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.
  • 10 Nisan 2023: İlk banka promosyonu ödemesi yapılacak.
  • 15 Nisan 2023: İkinci banka promosyonu ödemesi yapılacak.

EYT’lilerin ilk maaşlarından sonra alacakları ödemeler, aylık maaşlarının yüzde 50’si oranında olacak. Bu ödemeler arasında aylık ödeme, bayram ikramiyesi, banka promosyonu ve EYT primi bulunuyor. EYT ile ilgili yapılan düzenlemenin ardından SGK merkezlerine 1,5 milyonu aşkın başvuru gerçekleşti. SGK çalışanları yoğun mesailer yaparak bir kısım EYT’linin maaş bağlanma işlemlerini gerçekleştirdi. Tüm hak sahipleri, Mart ayı içerisinde başvuru yapmalarına rağmen, herhangi bir hak kaybı olmadan 1 Nisan’dan itibaren tüm hak edişlerini alacaklar.

SGK, SMS İle Bildirim Yapacak SGK, emekli maaşı bağlanan EYT’lilere SMS ile bildirim yapacak. Ancak teknik aksaklık nedeniyle SMS gelmediyse, EYT’liler e-Devlet ekranından Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip ekranında başvuru durumunu sorgulayabilecekler.

Emeklilik işlemleri tamamlanan SSK’lı EYT’liler 17-26 Nisan arasında, Bağ-Kur’lular ise 25-28 Nisan arasında ödeme alacaklar. Eğer aşırı yoğunluk nedeniyle maaş bağlanma işlemi gerçekleşmediyse, bu EYT’liler için ödemeler Mayıs ayında yapılacak, ancak kesinlikle bir hak kaybı olmayacak. Mart ayında başvuran EYT’liler ise 1 Nisan’dan itibaren peşin ödeme, emekli maaşı, bayram ikramiyesi ve promosyon dahil tüm haklarını alabilecekler.

SSK Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılıyor?

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde, son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde, son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda, son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde, son rakamı 1 olanlar ayın 21’inde, son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde, son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde, son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde, son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde, son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında ödeme alacaklar.

Bağ-Kur Emeklileri Ne Zaman Maaş Alacak? Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25’inde, son rakamı 3,1 olanlar ayın 26’sında, son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27’sinde, son rakamı 2,0 olanlar ayın 28’inde ödeme alacaklar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP