DOLAR

32,2615

0.06%
EURO

35,0904

0.22%
ALTIN(gr)

2.501,01

0,03%
BİST 100

%
Kentsel dönüşüm kredilerinde yeni limit ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetede!
  • Finans 365
  • Finans
  • Kentsel dönüşüm kredilerinde yeni limit ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetede!

Kentsel dönüşüm kredilerinde yeni limit ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetede!

ABONE OL
13 Nisan 2023 08:53
Kentsel dönüşüm kredilerinde yeni limit ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetede!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentsel dönüşüm çalışmaları, deprem ve afetlerin ardından ülkemizde daha da önem kazanmıştır. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yaşam sürdürebilmeleri için, riskli yapıların kentsel dönüşüme sokulması gerekmektedir. Ancak bu dönüşümlerin gerçekleştirilmesi için önemli bir finansman sorunu bulunmaktadır. Bu nedenle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından vatandaşlara kentsel dönüşüm kredisi imkanı sağlanmaktadır.

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte, kentsel dönüşüm kredilerinde limit artışı yapıldığı açıklanmıştır. Bu kararla birlikte, riskli yapılarını kentsel dönüşüme sokmak isteyen vatandaşlarımız daha yüksek tutarda kredi kullanabileceklerdir. İşte, kentsel dönüşüm kredilerinde yapılan limit artışı hakkında detaylar:

Kentsel Dönüşüm Kredilerinde Limit Artışı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan karar ile yapım, edinme ve güçlendirme kredilerine faiz desteği verilebilmesi için tahliye veya yıkım tarihinden itibaren bankaya yapılacak başvuruların süresi bir yıldan üç yıla çıkarılmıştır. Ayrıca, kredi üst limitleri de artırılmıştır.

  • Güçlendirme kredisinde üst limit 240 Bin TL’den 320 Bin TL’ye,
  • Konut yapım ve konut edinme kredilerinde üst limit 600 Bin TL’den 1 Milyon 250 Bin TL’ye,
  • İşyeri yapım kredisinde üst limit 600 Bin TL’den 800 Bin TL’ye,
  • İşyeri edinme kredisinde üst limit 250 Bin TL’den 350 Bin TL’ye yükseltilmiştir.

Bu değişikliklerle birlikte, vatandaşlarımız daha yüksek tutarda kredi kullanarak kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirebileceklerdir.

Kredi Koşulları

Kentsel dönüşüm kredilerinde yapılan limit değişikliğinin yanında, kredilerin bazı özellikleri de yeniden belirlenmiştir. Güçlendirme, konut yapım, konut edinme ve işyeri yapım kredileri 10 yıl vadeli olarak yani 120 ay vadeli şeklinde kullanılabilecek. Bu kredilerin 2 yıl azami anapara ödemesiz dönemi bulunmaktadır.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP