DOLAR

32,2546

-0.02%
EURO

34,6934

-0.07%
ALTIN(gr)

2.400,64

0,02%
BİST 100

%
Son dakika: Mercedes Türkiye’deki bayilerini kapatıyor mu? Doğrudan satış nedir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika: Mercedes Türkiye’deki bayilerini kapatıyor mu? Doğrudan satış nedir?

Son dakika: Mercedes Türkiye’deki bayilerini kapatıyor mu? Doğrudan satış nedir?

ABONE OL
20 Nisan 2023 20:50
Son dakika: Mercedes Türkiye’deki bayilerini kapatıyor mu? Doğrudan satış nedir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: Doğrudan satış nedir? Mercedes Türkiye’deki bayilerini kapatıyor mu? Mercedes, Türkiye’de bayi yoluyla araç satışını durdurma kararı aldı. Almanya merkezli dünya otomotiv devi, bundan böyle araçlarını doğrudan satış yolu ile müşterilerine sunacak. Bu kararın ardından Türkiye’de doğrudan satış yapan 3’üncü firma olacak. 3 Mayıs 2023 tarihinde detayların kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. Peki, doğrudan satış yapan diğer 2 model hangileri? Mercedes’in Türkiye’de bayi yoluyla araç satışını durdurma kararı aldığı haberi otomotiv sektöründe yankı buldu. Yüksek fiyatlar nedeniyle tepki çeken bayi satışlarına son verilmesi, doğrudan satış yolu ile araçların müşterilere sunulmasını sağlayacak. Bu kararın diğer otomotiv şirketleri için de bir örnek teşkil edip etmeyeceği ise ilerleyen dönemlerde netlik kazanacak.

Mercedes, Kalitesi ve Konforuyla Türkiye’de Popüler Bir Marka

Araba denince akla gelen ilk markalardan biri olan Mercedes, kalitesi, konforu ve yüksek fiyatı nedeniyle Türkiye’de popüler bir markadır. Ancak bayi satışlarına son verilmesi ile birlikte Mercedes, araçlarını doğrudan satış yolu ile müşterilerine sunacak.

Türkiye’de Doğrudan Satış Yapan Diğer 2 Marka

Mercedes’in de doğrudan satış yöntemine geçmesi ile birlikte Türkiye’de 3 marka doğrudan, yani aracı bayi olmadan satış yapıyor. Diğer iki marka ise Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ve ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla.

Bayilerdeki Yüksek Fiyatlar Tepki Çekiyordu

Aracın liste fiyatından daha pahalıya bayilerde araç olması vatandaşların tepkisine neden oluyordu. Bu durum sonrası Mercedes’in bu kararı aldığı ve artık doğrudan satış yapacağı öğrenildi.

Diğer Otomotiv Şirketleri de Doğrudan Satışa Geçebilir Mi?

TOGG yeni çıktığı için ve Tesla’da Türkiye’ye henüz geldiği için doğrudan satış yolu var. Ancak Mercedes yıllardır ülkemizde faaliyet gösteriyor. Mercedes’in bu hamlesi, diğer otomotiv şirketlerini de harekete geçirebilir. Diğer otomotiv şirketlerinin de doğrudan satışa geçmesi vatandaşların yararına olabilir mi? Bu soruyu sizlere bırakıyoruz.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP