Hibe Desteklerinin Süresi Uzatıldı Vatandaş Şokta

Hibe Desteklerinin Süresi Uzatıldı Vatandaş Şokta

Devlet kırsal kesimde işini kuran vatandaşları çok önemsiyor. Pandemi dolaysıyla birçok vatandaş kırsal kesine geçti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Hibe Desteklerinin Süresi Uzatıldı Vatandaş Şokta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet 2 kademeli bir destek planı oluşturuyor. Yapılan açıklamaya göre em tarımda hem hayvancılıkta ilerleme kaydedilecek. Normal şartlarda geçmiş yıllarda hizmet sektörü ve sanayi alanında hamleler yapılıyordu. Yapılan bu hanelere ile maksat hasıl oldu ve o alanlarda ciddi anlamda yığılmalar yaşandı. Büyük şehirlerde yaşanan işsizlik bunun en iyi örmeği oldu. Büyük şehirlerde ve belli iş kollarında yaşanan işsizlik ve yoğunluk pandemiyle beraber daha da açığa çıktı. Pandemi dolayısıyla binlerce vatandaşa yine işsiz kaldı. Bazı firmalar ve devlet kurumlarında işten çıkan vatandaşlar ya maaş alamıyor ya da kısa çalışma ödemeleriyle hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Tüm bunla yan yana eklenince vatandaşlar kendilerini kırsal alanlara attı. Kırsal alanlar şu an en çok boşluk bu duran alanlar. Bu alanlarda girişimcilik yapmak da oldukça kolay.

Faizsiz Krediler Yolda

Devlet bu kolaylığı daha da görünü yapmak için vatandaşlara teşvik ödemeleri yapmaya başlayacak. Hangi bölgede nasıl tarım yapılacağı veya hayvancılık yapılacağını araştıran devlet bu koşullara uygun çalışacak veya çalışmak üzere olan vatandaşlara 5 yıllık devlet desteği verecek. İlk ödemeler tek seferlik ve yükse meblağlı yapılacakken diğer ödemeler pandemi dolaysıyla periyodik olarak gerçekleştirilevcek. Tek seferlik yapılacak ödeme ile kişiler illerini rahat şekilde kurabilecek veya halihazırda kurulu işi büyütebilecek. Verilecek hibe desteği faizsiz olarak vatandaşlardan geri istenecek. Vade seçenekleri konusunda net bir açıklama yapılmadı. Ancak başvurular başlamadan önce yetkililerin bunu açıklaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP