Memur Maaşının Kaç Katı Kredi Çekilebilir?

Memur Maaşının Kaç Katı Kredi Çekilebilir?

Son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeni ile acil nakit para ihtiyacı duyan memur sayısı da artmaya devam ediyor. Borç para lazım diyenler bankadan kredi çekmeyi tercih ederken bankalar belirli oranlarda kredi kullanımına izin veriyor. Peki, memur maaşının kaç katı kredi çekebilir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Memur Maaşının Kaç Katı Kredi Çekilebilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur Maaşının Kaç Katı Kredi Alınır?

Bankalardan kredi onayı almak isteyen kişilerin kredi başvuru formu doldururken son derece dikkatli olmaları gerekmektedir. Bankadan kredi kullanmadan önce bu nedenle maaşa göre kredi hesaplaması yapılmalıdır. Her bankanın bunun için uyguladığı sınır kendi kredilendirme politikasına göre belirlenmekte olup genelde bankalar maaşın yarısını aşmayan şekilde yapılan kredi başvurularını onaylamaktadır.

En düşük memur maaşı şu anda 2 bin 700 lira olduğu düşünülürse şu anda memurlar aylık ödemesi 1,300 lirayı aşmayan kredi başvuruları için onay alabilmektedir. Ancak bu tutar hesaplanırken daha önce bankadan çekilen krediler bulunuyorsa bunların ödemeleri de hesaplamaya dahil edilmelidir. Örneğin ikinci ihtiyaç kredisi çekmek için başvuruda bulunan bir memur daha önce aylık ödemesi 500 lira olan bir kredi çektiyse ikinci kredi başvurusunda en fazla aylık ödemesi 800 liraya kadar olan krediler için başvuruda bulunmalıdır.

Yine konut kredisi varken ihtiyaç kredisi çekmek isteyen bir memur içinde hesaplama yapılırken konut kredisi taksiti hesaplamaya dahil edilerek limit o şekilde hesaplanmalıdır. Bu şekilde bankadan kredi onayı alınması kolaylaşır. Konut kredisi konusunda hesaplama yapılırken ise dikkat edilmesi gereken nokta memurun kendisinin yanı sıra eşi ve aynı evde yaşadıkları bakmakla yükümlü olduğu kişilerin de gelirlerinin hesaplamaya dahil edilmesidir. Yani konut kredisi hesaplanırken toplam hane halkı geliri dikkate alınır.

Maaşa Göre Kredi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Maaşa göre konut kredisi hesaplanırken elde edilen ve belgelenebilen toplam gelir temel alınır. Toplam gelirin 3 bin lira olduğu farz edilirse bu tutarın yarısı olan 1,500 lira çekilmek istenen kredi vadesi ile çarpılarak alınabilecek toplam kredi tutarı belirlenir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP