Arabası Olanlar Dikkat! Hemen Başvurup Cezanızı İptal Edebilirsiniz
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • Arabası Olanlar Dikkat! Hemen Başvurup Cezanızı İptal Edebilirsiniz

Arabası Olanlar Dikkat! Hemen Başvurup Cezanızı İptal Edebilirsiniz

Türkiye'de milyonlarca araba sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Başvuru gerçekleştiren her vatandaş, parasını geri alabilecek. Sinop'ta ikamet eden Seyfettin Aksan, isimli vatandaşa Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre otoyolunda  otomobilinin geçiş ihlali yaptığı gerekçesiyle 152 TL para cezası kesildi. İstanbul'da en son 15 sene önce gittiğini dile getiren Aksan, itiraz ettiği cezaları, yapılan inceleme neticesinde iptal edildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Arabası Olanlar Dikkat! Hemen Başvurup Cezanızı İptal Edebilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de milyonlarca araba sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Başvuru gerçekleştiren her vatandaş, parasını geri alabilecek. Sinop’ta ikamet eden Seyfettin Aksan, isimli vatandaşa Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre otoyolunda  otomobilinin geçiş ihlali yaptığı gerekçesiyle 152 TL para cezası kesildi. İstanbul’da en son 15 sene önce gittiğini dile getiren Aksan, itiraz ettiği cezaları, yapılan inceleme neticesinde iptal edildi.

Sinop’ta esnaf olarak geçimini sağlamaya çalışan Seyfettin Aksan, 26 Nisan 2021 tarihinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre otoyolundan 57 AR 204 plakalı otomobili ile 3 defa geçiş ihlali yapmış olduğu gerekçesi ile 41 TL ceza kesildi. En son 15 sene önce İstanbul’a gittiğini de dile getiren Aksan, yanlışlık olabileceğini tahmin ederek bu durumu yetkili kişilere bildirip cezanın iptal edilmesini talep etti. Ancak Aksan, 4 Ekim tarihinde e-devlet uygulaması üzerinden yapmış olduğu kontrollerde yine aynı gerekçe ile cezaları olduğunu gördü. Bu vatandaşa; mayıs, haziran, Temmuz, ağustos ve eylül aylarında da aynı köprülerden 13 defa geçiş ihlali yaptığı gerekçesiyle toplamda 152 lira para cezası kesildi.

İstanbul’a en son 15 yıl önce gittiğini dile getiren Aksan’ın yapmış olduğu itirazlar sonucunda verilen cezalar inceleme sonucunda iptal edildi. Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, aradıkları Aksan’a durumu şu şekilde açıkladı:

18.02.2015-15.10.2021 tarihleri arasındaki geçiş verilerinizi görüntülemektesiniz. Geçişler incelendikten sonra da onaylandıktan sonra sisteme aktarıldığı için son birkaç günün neticesini içirmeye biliyorsun. Diğer taraftan aşağıdaki döküm bütün araç hareketlerini göstermek maksadıyla listelenmiş olup, geçiş ücretinin tahsil edilip edilmediğine dair bilgi içermez.

Umarım Bu Durum Bir Daha Yaşanmaz

Tek temennisinin, bu durumun bir daha meydana gelmemesi olduğunu söyleyen Seyfettin Aksan,

2021 Nisan ayından itibaren arabama, İstanbul oto yollarından ücretli geçiş ihlallerinden dolayı ceza geliyor. İlk cezayı nisan ayı içerisinde görüntüledim, ekim ayının başında yine aynı şekilde cezalar geldiğini gördüm. Bunların toplam bedeli ise 152 TL idi. Karayolları yetkilileri, bu durumu göz önüne alarak, beni aradılar ve cezai işlemlerin iptal edildiğini söylediler. İnşallah bu durum bir daha yaşanmaz.

dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP