Devletten Elektrik Faturası Yardımı ve Desteği Nasıl Alınır? 2021 Elektrik Faturası Desteği

Devletten Elektrik Faturası Yardımı ve Desteği Nasıl Alınır? 2021 Elektrik Faturası Desteği

Elektrik faturası yardımı ve desteği başvuru için nereye başvuru yapılıyor? Elektrik faturası yardımı almak için gerekli şartlar neler? Elektrik faturası yardımı kaç liraya kadar yapılıyor? Elektrik faturası yardımı ile ilgili merak edilen soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Devletten Elektrik Faturası Yardımı ve Desteği Nasıl Alınır? 2021 Elektrik Faturası Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrik faturası yardımı sosyal devlet anlayışı ile ortaya atılan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan bir uygulamadır. Ailelerin bu yardıma ihtiyacı olup olmadığı kişi başına düşen paranın asgari ücretin üçte birinden daha az olması ile belirlenmektedir. Düşük gelirli ailelerin temel gereksinimlerini karşılamak adına devlet tarafından pek çok sosyal yardım hizmeti gerçekleştirilmektedir. Bu sosyal yardımlar arasında yer alan elektrik faturası desteği, yardım edilen ailelerin muhtaçlık durumları son bulana kadar devam etmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamında gerçekleşen elektrik faturası yardımından yararlanabilmek için birtakım kriterler bulunmaktadır.

Elektrik Faturası Yardımı İçin Aranan Kriterler

İhtiyaç sahiplerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan yardımda ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanması adına elektrik tüketim desteği verilmektedir. Verilen elektrik faturası yardım parasından yararlanabilmek için bazı kriterleri sağlamak gerekmektedir. Bu kriterler arasında ilk olarak başvuru yapan bireyin 18 yaşından daha büyük olması vardır. Aynı zamanda ailedeki kişi başına düşen tutarın 701 TL ve altında olması aranan diğer bir şarttır. Buna ek olarak yardım almak isteyen kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sitesinde bir kayıt oluşturmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlamayan kişilerin yardım alındığının tespiti halinde derhal hukuki işlemlere başlanmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sitesinde kayıt oluşturulduktan sonra bireylerin T.C kimlik numarası bulunduran kimlik kartlarını ve mevcut elektrik faturalarını PTT şubelerine götürmeleri gereklidir. PTT fatura bilgilerini girerek fatura yardımının bireye çıkıp çıkmadığına bakmaktadır. Sistemde vatandaş için yardım alabilir ibaresi görünüyor ise faturadan yardım tutarı düşülmektedir.

Elektrik Faturası Yardımı Başvuru

Elektrik faturası yardımı başvuru için kişilerin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne gitmesi gerekmektedir. Bireyler yalnızca bu kurum üzerinden değil aynı zamanda kendilerine en yakın belediye, kaymakamlık, valilik ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi kurumlardan birine giderek de başvuru oluşturabilir. Başvuruların iptal işlemleri de yine aynı kurumlar üzerinden sağlanmaktadır.

Başvuru işlemi için bazı belgeler gerekmektedir. Muhtarlardan alınan muhtaçlık durum belgesi, elektrik faturası başvuru dilekçesi, başvuruda bulunan bireyin ve tüm hane üyelerinin kimlik kartı fotokopileri ve son gelen elektrik faturası bu belgeler arasındadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP