DOLAR

32,3625

0.11%
EURO

34,9699

-0.32%
ALTIN(gr)

2.324,30

0,22%
BİST 100

%
Çetinkaya’ya zor soru: ”neden 5 yıldızlı otelleri tercih ediyorsunuz?”
  • Finans 365
  • Finans
  • Çetinkaya’ya zor soru: ”neden 5 yıldızlı otelleri tercih ediyorsunuz?”

Çetinkaya’ya zor soru: ”neden 5 yıldızlı otelleri tercih ediyorsunuz?”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, kendisine sorulan ''neden 5 yıldızlı otelleri tercih ediyorsunuz?'' sorusuna yanıt verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Çetinkaya’ya zor soru: ”neden 5 yıldızlı otelleri tercih ediyorsunuz?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyon ile ilgili son durumu açıklamak üzere 5 yıldızlı otelde basına açık olarak yapılan toplantıdan hemen sonra kendisine gazeteciler tarafından sorulan soruları yanıtladı. Çetinkaya, ”kamuda tasarruf dönemine girildi deniliyor, neden dolayı MB olarak 5 yıldızlı otellerde toplantı yapmayı tercih ediyorsunuz? Bu bağımsızlık göstergesi için mi yapılıyor?” sorusuna yanıt verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, bu soruya verdiği yanıtta ”biz asıl verimliliği hedef alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası kararsız mı?

Merkez Bankası ile ilgili bu süreçte kesin kararını veremediği ve kararsız olduğu iddia ediliyor. İddialar Merkez Bankası yönetiminin yeterli olmadığı ve bu konuda yapılması gereken faiz artışını yapmayarak büyük bir hayal kırıklığına uğratarak yatırımcıları daha fazla Türkiye’den uzaklaştırdığı yönünde.

Başkan Erdoğan yönetimi ise faizlere karşı olduklarını ve aktif bir şekilde mücadele vermeye devam edecek olduklarını sürekli olarak belirtme ihtiyacı duyuyor.

Erdoğan’ın faiz ve ekonomi ile ilgili açıklamalarına büyük önem gösterilirken, bazı kimseler ise bu açıklamaları sürekli olarak yapılmaması gerektiği görüşünde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP