DOLAR

32,6026

0.39%
EURO

34,8035

0.19%
ALTIN(gr)

2.495,72

0,47%
BİST 100

%
Altın Durgun Görünüyor Ama Dikkat! Bu Hafta Fırtınalar Kopacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Altın Durgun Görünüyor Ama Dikkat! Bu Hafta Fırtınalar Kopacak

Altın Durgun Görünüyor Ama Dikkat! Bu Hafta Fırtınalar Kopacak

Mart ayında yukarı yönlü hızlı hareketlenmelerin yaşandığı altın fiyatları yatay bölgede hareket ederek yorgunluk işaretleri gösteriyor ama bu hafta hareketliliğin aşırı artması bekleniyor. Uzman altın yorumları ve analizleri eşliğinde altında yaşanabilecek gelişmeler ve olası fiyat hedefleri haber detayımızda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Altın Durgun Görünüyor Ama Dikkat! Bu Hafta Fırtınalar Kopacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsünün pandemiye dönüşmesi ile birlikte dünya finans sektörü adeta sallantıya girdi. Tedarik zincirinin bozulması ve küresel ekonominin kriz sinyalleri vermesi üzerine yatırımcıların yatırım tercihleri de değişti.

Kriz dönemlerinin favori yatırım aracı olan altın bu salgın döneminde de yatırımcılar tarafından oldukça tercih edildi. Bu tercih edilmenin beraberinde fiyatlar hızlı şekilde yukarılara tırmandı. Son haftalarda önceki haftalara göre yükselişler kısıtlı kalıyor. Bu da altın için yorgunluk ibaresi olarak yorumlanıyor.

Altınla İlgili 2 Önemli Görüş Söz Konusu

1- Altın bu seviyeleri çok sert yukarı yönlü kırıp ons altın 2000 doları görecek

2- Altın bu seviyleri geçmekte zorlanıyor. Ons altın 1500 dolara kadar geri çekilecek

Birinci görüşe altın bu seviyelerde soluklandı. Daha ileri sıçramak için geriye çekilimini tamamladı ve çok hızlı şekilde yükselişler yaşanacak.

İkinci görüşe göre ise korona ile ilgili endişeler artık yerini iyileşme sürecine bırakacak. Pandemi ile ilgili zirve seviyeler görüldü. Bundan sonra ekonomik anlamda toparlanmalar başlayacak. Bununla birlikte altına yatırım yapmış olanlar risk iştahının düşmesi ile birlikte altın yatırımlarını nakde dönüştürecekler.

ALTIN TEKNİK ANALİZ

XAUUSD- Yükseliş 1738 Bandında Altında Duraksadı

Hafta başında 1660 bölgesine yaşanan düşüşten sonra yükselişe geçen Ons Altın haftanın son işlem günlerinde kazançlarını 1730 bandı üzerine kadar taşımış durumda. Teknik açıda bakıldığında, yukarı yönlü eğilimin sürmesi halinde 1738 ilk direnç bandı sonrasında ise son zamanların en yüksek seviyesi olan 1747 bölgesi direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Aşağıda ise bugün destek oluşturan 1719 bandı altına yaşanabilecek kırılımlarda ise 1695 ve 1660 bölgeleri destek olarak izlenebilir.

Destekler: 1719-1695-1660

Dirençler: 1738-1747-1765

Uzmanların Altın Yorumları

Uzmanlar bu seviyelerden altın alımı yapmanın riskli olacağını ama çok daha önceden pozisyon açmış olanların pozisyonlarını koruyabileceklerini ifade ediyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP