DOLAR

32,5337

-0.05%
EURO

34,8047

-0.2%
ALTIN(gr)

2.425,22

-0,18%
BİST 100

%
Çitflik Bank Tosuncuk İle Bilindik Kişilerin Ticaret Yaptığı Ortaya Çıkmaya Devam Ediyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Çitflik Bank Tosuncuk İle Bilindik Kişilerin Ticaret Yaptığı Ortaya Çıkmaya Devam Ediyor

Çitflik Bank Tosuncuk İle Bilindik Kişilerin Ticaret Yaptığı Ortaya Çıkmaya Devam Ediyor

FETÖ davasından sanık durumunda bulunan iş adamı E.A., Çiftlik Bank’ın kurucusu olan Mehmet Aydın ile 12 milyon liralık bir arsa ticareti yapmış. E.A.’nın mal varlığının üzerinden tedbir kararının kaldırılması ile ortaya çıkan bu ticari ilişki, on binlerce kişiyi dolandıran, yüz milyonlarca liralık bir vurgun yapan ve ardından da kayıplara karşılan Mehmet Aydın ile FETÖ sanığı E.A. arasındaki ilişkiyi gözler önüne serdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Çitflik Bank Tosuncuk İle Bilindik Kişilerin Ticaret Yaptığı Ortaya Çıkmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

E.A ve Mehmet Aydın

E.A., 15 Temmuz darbe girişiminin akabinde Bursa şehrinde, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) zanlılarına karşı yürütülen soruşturmanın neticesinde gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 10 ila 20 yıl arasında bir hapis cezası istemiyle yargılandığı dava hala devam eden E.A, sonrasında etkin pişmanlık yasası kapsamından yararlanmış ve bu sayede serbest kalmıştı. E.A., 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde BTSO yönetim kurulu üyeliği yapmakta olan bir iş adamıydı. E.A’nın, mal varlığının üzerinde bulunan tedbir kararının kalkmasının ardından, Çiftlik Bank’ın sahibi ve CEO’su olan Mehmet Aydın ile ticari ilişkileri ortaya çıktı. 18 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen ve Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmanın sonucunda, FETÖ zanlısı E.A.’nın mal varlığının üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı ve E.A.’nın Çiftlik Bank vurgunu ile on binleri dolandıran Mehmet Aydın ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Tedbir Kararı Ocak 2018’de Kaldırıldı

Bir FETÖ sanığı olan ve mal varlığı ile ilgili tedbir kararı konulan Bursalı İş Adamı E.A., etkin pişmanlık yasası ile serbest kalmıştı. Ancak E.A.’nın mal varlığının üzerindeki tedbir kararı serbest kaldıktan sonrasında da epey bir süre devam etmiş ve hatta Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, E.A. hakkında tekrar bir tutuklanma talebinde bulunmuştu. Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi ise, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın E.A.’nın yeniden tutuklanması talebini reddetmiş, durumun arından Savcı Ömer Akıncı karara itiraz etmiş ve itirazın neticesinde bir üst mahkeme konumundaki 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde konu tekrar ele alınmış ve E.A’da dahil olmak üzere 4 adet iş adamının ev hapsine karar verilmişti. Aynı dava neticesinde, Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından E.A.’nın mal varlığı ile alakalı tedbir kararı da kalkmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP