DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
SGK Müjdeledi! 8 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz!

SGK Müjdeledi! 8 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz!

Emekli olmak, artık daha rahat etmek isteyen vatandaşlar emeklilik için gün saymaktadırlar. Bu haberler hız kesmeden SGK tarafından geliyor. Emeklilik süreci için hala güncellenmekte olan yaş şartları ile vatandaşların emekli olma yaşları ileriye gidiyordu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
SGK Müjdeledi! 8 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK tarafından gelen müjde de emekli olmak artık 8 yıl daha erken. İnsanların çalışma hayatlarına başlamalarından ilk andan itibaren akıllarda olan ne zaman emekli olurum sorusu her ülkede yer alıyor. Ayrıca ülkemizde yaş, prim ve sigortalı çalışma şartları aynı anda yerine getirilmelidir. Bazı durumların yapılması dâhilinde erken emeklilik söz konu oluyor. İşte size 8 yıl daha erken emekli ettirebilecek olan koşullar.

SGK’dan Müjde 96 Ay Erken Emeklilik

SGK’ dan gelen açıklamayla vatandaş ne zaman emekli olabileceklerini merak ediyor. Prim gün ödemeleri, sigorta zamanı uyumlu olsa bile vatandaşlar emeklilikte yaşa takılabiliyor. SGK tarafından müjdelenen haberle 8 yıl daha erken emeklilik söz konusudur. 4 Ekim 2020 tarihinden daha öncelerinde Bağkur tecili yaptıran esnaf vatandaşlar için gelen bu müjdeli şartları artık belli oldu. Ayrıca bağkur tecili yaptıran vatandaşlar 20 Nisan 1982 tarihine kadar da geri çekme hakkına sahiptirler. Esnaflar bir yandan da sigorta tescil tarihlerini 4 Ekim 2000 tarihinden öncesin kapsayacaktır. 1 Ekim 2008 den öncesinde bildirim yapmış olan vatandaşlar, 4 Ekim 2000 tarihine kadar geri çekebilecekler. Ayrıca vatandaşlar başvurularını şahsi olarak yapmaları gereklidir. SGK kapsamında yer alan bu şartları sağlayan vatandaşlar başvurularını gerçekleştirerek erken emekli olma fırsatlarının sahibidir.

Emeklilik ile ilgili yeni bir yasanın meclise gelip gelmeyeceğini vatandaşlar merakla bekliyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP