Görülmemiş Destek Paketi İçin Adım Atıldı Başvurular Tek Yerden Yapılacak

Görülmemiş Destek Paketi İçin Adım Atıldı Başvurular Tek Yerden Yapılacak

Vatandaşlar için görülmemiş destek paketi ödemesi için düğmeye basıldı. Gıda destek ödemelerinde tutar  belli oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Görülmemiş Destek Paketi İçin Adım Atıldı Başvurular Tek Yerden Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre bu zamana kadar diğer destek ödemeleri ile ortak verilen gıda ödemesi artık ayrı ödenecek. Vatandaşın neye ihtiyacı varsa ona göre ödeme yapacak olan devlet gıda ödemeleri konusunda fazla talep alıyor. Talepler neticesinde harekete geçen devlet gıda destek ödemelerini olabildiğince öne çekti. Binlerce vatandaşın bu ödemeden yararlanması beklenirken yapılan bir diğer değişiklik için de açıklama yapıldı. Daha önceden gıda kolisi biçiminde yapılan ödeme artık nakdi ödeme şeklinde hayat bulacak. Hangi ailenin neye ihtiyacı olduğu bilinmediğinden israfın önüne geçmek amacıyla böyle bir uygulamaya gidildi. Koliden ziyade nakdi destek ile vatandaşlar istediği ve ihtiyacı olan ürünü evlerine götürebilecek.

E Devlet Tek Kanal Olacak

Başvurular için de açıklamada bulunan devlet tek kanaldan işlemlerin halledileceğini belirtti. E Devlet üzerinden gerçekleştirilecek olan başvurular yine aynı platform üzerinden takip edilecek. Nerede ve kime ödeme yapıldığına dair detaylı bilgiler E Devlette mevcut olacak. Ailenin gelir durumuna göre 150 TL’den başlatılacak ödemeler için henüz üst sınır çizilmiş değil. Ödeme için kabul alan vatandaşlar PTT aracılığıyla ödemelerini alabilecek. Ekstra bir işlem istemeyen PTT hesap açtırmanın da önemli olmadığını duyurdu. Sadece TC kimlik kartıyla ödeme verileceği açıklandı. Pandemi dolayısıyla maddi açıdan zorlanan vatandaş gıda destek ödemesi ile rahat bir nefes alacak. Başvuru şartı ise haneye giren gelirin asgari ücretin üçte biri olması olarak belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP