DOLAR

32,4636

-0.11%
EURO

34,7714

-0.64%
ALTIN(gr)

2.441,06

0,21%
BİST 100

%
5 Bin TL Ödeme İçin Son Tarih Belirlendi Vatandaş Başvurulara Akın Etti
  • Finans 365
  • Finans
  • 5 Bin TL Ödeme İçin Son Tarih Belirlendi Vatandaş Başvurulara Akın Etti

5 Bin TL Ödeme İçin Son Tarih Belirlendi Vatandaş Başvurulara Akın Etti

Korona virüsün etkisini arttırılmasıyla vatandaşlara yapılan ödemelerde de artışlar yaşanıyor. Yeni destek paketlerinin duyurusu yapıldı. Sosyal Hizmetler ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılacak olan ödemelerin detayları ve şartları açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
5 Bin TL Ödeme İçin Son Tarih Belirlendi Vatandaş Başvurulara Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvuran her vatandaşın 5 bin TL ödemeden yararlanması için ilgililer ellerinden geleni yapıyor. Son dönemde artan işsizlik vatandaşın belini bükmüş durumda. Devlet vatandaşların yanında durarak zor günlerin atlatılması için çalışmalar yapıyor. Yeni çalışma ile beraber vatandaşa 5 bin TL eşya ödemesi yapılacak. Evinde yeteri kadar eşya olmayan vatandaşlar düşünülerek bu plan oluşturuldu. Herkesin evlere kapanması ile ev içi eksiklikler vatandaşı daha da mağdur etmeye başladı. Eğer ev yaşanabilecek gibi değilse bunun da alternatifi oluşturuldu. Başvurular esnasında vatandaşa tüm seçenekler sunulacak.

Her Vatandaş Ev Sahibi Olacak

Edinilen bilgiye göre ödeme yapıldıktan sonra tekrar geri ödeme istenmeyecek. Bu yüzden şartları taşıyan herkes çekinmeden başvuruda bulunabilecek. Açıklamayla beraber başvuruların daha da artması bekleniyor. Ödeme sayesinde milyonlarca vatandaş evinde ne eksiği varsa tamamlayabilecek. Eşya desteğinin yanında gerekiyorsa başka şekillerde de vatandaşa destek olunacak. Evi betonarme olan vatandaşlar için ücretsiz tamirat fırsatı sunulacak. Eşya olsa bile eşyayı muhafaza edemeyecek evler tadilata girecek. Ayrıca evi çok kötü durumda olan vatandaşlara prefabrik ev fırsatı da sunulacak. Soğuk kış günlerinin gelmesiyle beraber ev ile ilgili her şey önem kazandı. Devlet vatandaşlarının mağdur olmaması için son çalışmalarını ev odaklı yapıyor. Başvurular içinse aranan şart hane içindeki kişi başı gelir miktarı olacak. 701 TL sınır tutar olarak belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP