DOLAR

32,5155

0.17%
EURO

34,8570

0.26%
ALTIN(gr)

2.474,60

0,52%
BİST 100

%
Venezuela Petrolünü Kime Satıyor

Venezuela Petrolünü Kime Satıyor

Venezuela siyasi ve ekonomik kriz sonrası en büyük petrol alıcı ABD ile sorun yaşamaya devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Venezuela Petrolünü Kime Satıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Venezuela şu anda siyasi ve ekonomik bir darlık yaşıyor VenezuelaAmerika’nın yaptırımlarından önce petrolü kime satıyordu? Ordu Venezuelapetrolün yaptırımlar öncesinde en büyük alıcısı Amerika şu anda bu ülkedenpetrol satın almıyor.

Washington yönetimiVenezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro üzerine baskı arttırmak içinVenezuela’nın Petrol endüstrisine ağır yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Amerika’nın yaptırımlarından dolayı Venezuela petrolünü satmakta zorluk yaşıyor. En büyükmüşterisi yine Amerika Birleşik Devletleri olsa da Hindistan ve Çinbu ülkeden petrol almaya devam ediyor. Küresel Petrol fiyatlarını düşüşü ile beraber Petrolgelirlerine bağımlı bir ülke olan Venezuela ekonomisi de oldukça ağır bir krizegirdi. Amerika yönetimi Venezuela Devlet Başkanı Maduro halkın siyasi değişimtaleplerini yanıt vermediğini söyleyerek suçluyor. Maduro hükümetini zor durumdabırakmak için Venezuela’nın can damarı olan petrol endüstrisinde yaptırımlaruyguluyor. Bu nedenle Venezuela’da en büyük petrol alıcısını kaybederekekonomik Siyasi krize düştü.

Venezuela ham petrolü toprağın altından çıktıktan sonraborulardan kayamayacak kadar koyu ayrıca amerikanın yaptırımları petrolünişlenmesi de kullanılan kimyasalları erişimi de etkiledi. Petrolün seyredilmesiiçin gazlı gibi kimyasallar gerekiyor. Yaptırımlar Amerikan şirketlerininkimyasalı ihraç etmesini de yasaklıyor. Böylelikle Venezuela çok fazla kazandığıpetrolden daha az kazanmaya başladı. Yaptırımlar Amerikan Merkezi şirketlerin Venezuelapetrol ithal etmesini yasaklamasa da ödemelerinde devlet için hesaplara ulaşamayacağıiçin burada zorluklar yaşanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP