DOLAR

32,2665

0%
EURO

34,7526

-0.01%
ALTIN(gr)

2.400,80

0,04%
BİST 100

%
Dolar ve Borsada %10’ana Varan Düşüş Bekleniyor

Dolar ve Borsada %10’ana Varan Düşüş Bekleniyor

3 Aralık güncel değerlere göre %10’a varan değer kaybı öngörülüyor, aşırı yükselen borsalar için düzeltme uyarısı da yapılıyor. Wilson’a göre yatırım bankası Morgan Stanley’in ABD hisse senedi ne gibi değişimler bekliyor? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Dolar ve Borsada %10’ana Varan Düşüş Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Morgan Stanley’e göre ABD hisse senedi baş stratejisi Mike Wilson doların gelecek 12 ayda %19 daha değer kaybedeceğini söylüyor. Wilson ayrıca ABD ile Çin arasındaki mücadelenin de henüz sona ermediğini ve borsa değerlerinde etkili olacağını vurguluyor.

ABD hisse senedi piyasasında ise aşırı alım bölgesinde olduğundan son dönemde yaşanan yükselişin ardından düzelme riskinin görüldüğü belirtildi. Wilson’a göre temel risklerden birinin insanların artmaya devam eden hazine tahvili faizlerine fazla odaklanmaları olduğunu dile getirdi. Yönetici ise,” Bu durum strese neden olarak hisse senedi piyasasında düşüş getirebilir. Piyasa aşırı alım bölgesinde, piyasanın bir miktar aşırı alım bölgesinde olmasının nedeni faizlerin nihayet yukarı hareket etmeye başlaması” sözlerini dile getirdi.

ABD’de Bu Hafta Başka Ne Gündeme Geldi?

ABD’de bu hafta ayrıca yeniden teşvik programı gündeme geldi, yükselen Hazine tahvili faizleri bazı uzmanların endekslerin tarihi yükseklerde olduğu ortamda sonuç olarak hisse senedi değerlendirmelerinde aşağı yönlü bir düzelmeye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Wilson ayrıca buna ek olarak ABD hisse senedi piyasalarında yaşanması olası gözüken bir düzeltmeyi alım için fırsat göreceklerinin de altını çizdi. Tüm bunlar dolar ve borsada düşüşün devam edeceğini gösteriyor, uzmanların fikirleri de bu yönde seyrediyor. 2021 yılına girdikten sonra değerlerin nasıl seyredeceği de bir diğer merak konusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP