DOLAR

32,3799

0.19%
EURO

35,0567

-0.13%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
Deras Holding (DERHL) Hisselerinde Neler Oluyor? Yapılan Manipülasyonun Ardında Hangi İsimler Var?
  • Finans 365
  • Finans
  • Deras Holding (DERHL) Hisselerinde Neler Oluyor? Yapılan Manipülasyonun Ardında Hangi İsimler Var?

Deras Holding (DERHL) Hisselerinde Neler Oluyor? Yapılan Manipülasyonun Ardında Hangi İsimler Var?

Mikro bir işletme olarak kurulan Deras, holdingleşerek Deras Holding adını aldı. Sürekli karını arttıran ve pozitif KAP'lar yollayan şirketin son dönemde hisselerinde yaşanan sert düşüşlerin ardından yatırımcılar SPK'ya yüzlerce şikayet dilekçesi verdi. Hisselerde yapılan manipülasyonu resmeden yatırımcılar ellerindeki belge ve görüntüler ile yaşanan manipülasyonu SPK'ya bildirdiler. Yatırımcılar bu manipülasyonun ardında olan isimlere SPK'nın nasıl bir ceza vereceğini takip ediyorlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Deras Holding (DERHL) Hisselerinde Neler Oluyor? Yapılan Manipülasyonun Ardında Hangi İsimler Var?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsa İstanbul’da rekor katılım sağlayan yeni yatırımcılar, spekülatörler tarafından mağdur edilerek yatırımcıların borsadan küstürülmesine sebebiyet vermeye devam ediyor. Deras Holding hisselerinde yapılan manipülasyon hakkında SPK’ya yüzlerce şikayet dilekçesi yatırımcılar tarafından verilmiş durumda.

Şikayete konu olan hareketler neler?

Şirket, sürekli karını yükselten ve doğru sektörlere yatırım yapan bir şirket profili çiziyor. Bunu gören yatırımcılar şirketteki olumlu gelişmelere paydaş olmak için şirketin hisse senetlerine yatırım yapıyorlar. Çoğu yatırımcının DERHL hissesinde maliyetlerinin 9.50 fiyatının üstünde olduğu sosyal mecralarda yaptıkları paylaşımlardan belli oluyor. 11.90 TL fiyatını gören hissenin şu an işlem gördüğü fiyat aralığı ise 5.70 – 5.90 aralığı.

Şikayet dilekçelerinde en çok dikkat çeken manipülatif hareketler şunlar: A1 Kapital, Deniz, Ak, Osmanlı, Ahlatçı, Gedik, Marbaş, İnfo, İş Yatırım vd. kurumlardan küçük yatırımcının karşılayamayacağı yükseklikteki lot miktarları ile hisse bilinçli şekilde aşağı yönlü baskılanıyor. Kurumlar farklı olsada aynı amaca ve manipülasyonu tertipleyen kişi veya kişilere ait hesaplar olduğu yapılan şikayetler arasıbda bildiriliyor. Satış kademelerine yine küçük yatırımcının karşılayamayacağı büyüklükte lotlar yazılarak panik havası estirip küçük yatırımcının elindeki hisseler alınarak, manipülatörlerin diğer kurumlarından yapılan yüksek lotlu satışlar karşılanıyor. Böylelikle manipülasyonu yapanlar yüksek fiyatlardan sattıkları hisseleri daha alt seviyelerden alma fırsatı buluyor ve oluşturulan panik havası ile küçük yatırımcının elinde bulunan hisseler küçük yatırımcının büyük zarar edeceği şekilde alt seviyelerden toplanıyor. Manipülasyonu yapanlar ellerindeki lot miktarını arttırırken küçük yatırımcının elindeki hisseleri de alt seviyelerden toplamış oluyorlar.

Yatırımcılar sosyal medya forum ve gruplarında DERHL hisselerinde yaşanan manipülasyonları sürekli dile getiriyorlar. Şikayetlerini SPK’ya da belgeleri ile sunan yatırımcılar hisselerde yapılan manipülasyona sebebiyet verenler hakkında nasıl bir ceza uygulanacağının takipçisi olacaklarını dile getiriyorlar. Kamuoyu yapılan bu şikayetler sonrası SPK’nın nasıl bir ceza vereceğini yakından takip ediyor.

WhatsApp Gruplarında Yatırımcılar Yapılan Manipülasyonu Bu Şekilde Dile Getiriyorlar

Telegram Gruplarında Yatırımcılar Yapılan Manipülasyonu Bu Şekilde Dile Getiriyorlar

Twitter’da ise manipülasyonu yapanların 8.5 TL ortalama ile yaptıkları yüklü miktardaki satışları bu seviyelerde (5.70 – 5.90) aralığından alıma dönüştürerek kısa sürede hisse de 3 TL’lik bir manipülasyon marjı yakaladıklarını dile getiriyorlar.

Deras Holding hisselerinde manipülatif şekilde ard arda yaşanan taban hareketleri aşağıdaki grafikte de net bir şekilde görünüyor. %50’ye yakın yaşanan bu sert düşüşler için şirketten açıklama gelmiş olmasına rağmen (KAP: Öte yandan, son günlerde Şirketimiz paylarında oluşan fiyat hareketleri ile ilgili de yatırımcılarımızdan soru gelmektedir. Şirketimizin pay piyasasında işlem gören hisselerinin fiyatını etkileyebilecek kamuoyuna açıklanmamış herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir.) manipülatif hareketler hissede devam ediyor.

Manipülasyonun ardında daha önce yaptıkları manipülasyonlardan dolayı ceza almış kişi ve kişilerin olduğu şikayet dilekçelerinde ismen belirtiliyor.

Cimer’e DERHL Hissesinde Yapılan Manipülasyonla İlgili Yüzlerce Şikayet Yağdı.

SPK yapılan şikayetler hakkında inceleme başlattığını bildiren mesajlar yollamış olsa da henüz manipülasyoncular ile ilgili bir cezayı bültende yayınlamadı.

Yakın Tarihte DERHL Hissesinde Yaşanan Sert Hareketler

INVESTING’de ise yapılan manipülasyon bu şekilde yorumlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP