DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Merkez Bankası’nın Faiz Kararını Uzmanlar Nasıl Değerlendirdi?
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası’nın Faiz Kararını Uzmanlar Nasıl Değerlendirdi?

Merkez Bankası’nın Faiz Kararını Uzmanlar Nasıl Değerlendirdi?

Merkez Bankası tarafından PPK toplantısı sonrası alınan faiz kararları uzmanlar tarafından nasıl değerlendirildi? Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Merkez Bankası’nın Faiz Kararını Uzmanlar Nasıl Değerlendirdi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası gün içinde Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantı sonrası faiz kararları değişmedi ve yüzde 24 seviyesinde kaldı. TCMB tarafından alınan bu kararlar uzmanlar tarafından değerlendirildi. Bloomberg HT’de yer alan haberin detaylarını sizlere aktarıyoruz.

UZMANLARDAN FAİZ KARARLARI DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK toplantısı sonrası alınan faiz kararına dair Turkish Bank Yönetim Kurulu Danışmanı Tuğrul Belli yapmış olduğu açıklamasında cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesinin beklendiğini ifade etti. Tuğrul Belli açıklamasında ayrıca sıkı para politikasının devam etmesi için kendince gerekli olan şartları koymuş görünüyor, bu da pozitif birşey. Çünkü ben bu politikanın sürmesi gerektiğini düşünüyorum, dedi.

İş Portföy Başekonomisti Nilüfer Sezgin’de PPK toplantısı sonrası alınan karara ilişkin olarak TCMB’nin 2019 yılında faiz oranlarını 4 puan indirebileceği yorumunda bulunarak şu ifadeleri kullandı. “Bugünkü metinde gerekirse ilave sıkılaşma yapılabilir dendiği için Mart’taki toplantıda faiz indirim ihtimali bence azaldı.”

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, Merkez Bankasının almış olduğu karara dair değerlendirmesinde TL’nin güçlenmesine vurgu yaparak; TL güçlenirse faiz indirimi olabilir dedi. “Şu an için özellikle yılın ikinci yarısına kadar faiz indirmemeli. Ancak TL pozitif anlamda şaşırtırsa erken faiz indirimi görebiliriz”

Nomura International Stratejisti Henrik Gullberg açıklanan karara dair görüşlerinde, TCMB’nin tutumuna değinerek Merkez Bankası’nın faiz indirimi mesajı vermemesinin iyi bir sürpriz olduğunu, bunun da TL’nin güçlenmesinde etkili olduğunu söyledi.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP