DOLAR

32,5877

0.29%
EURO

34,7461

-0.01%
ALTIN(gr)

2.491,36

0,29%
BİST 100

%
Görülmemiş Ödemede Görülmemiş Uygulama 600 TL Ödeme İçin Her Şey Hazır
  • Finans 365
  • Finans
  • Görülmemiş Ödemede Görülmemiş Uygulama 600 TL Ödeme İçin Her Şey Hazır

Görülmemiş Ödemede Görülmemiş Uygulama 600 TL Ödeme İçin Her Şey Hazır

Ziraat Bankası daha önceden hiç görülmemiş bir ödeme için kolları sıvadı. Buna göre emekli olan vatandaşlar yararlanabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Görülmemiş Ödemede Görülmemiş Uygulama 600 TL Ödeme İçin Her Şey Hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların büyük bir çoğunluğu kolaylıkla kredi alabilirken emekli olan vatandaşlar aynı kolaylıkla kredi veya ödeme alamayabiliyor. Bu durum emekli vatandaşlar için çıkmaz sokak oluyor. Hem işsizlik hem pandemi iki taraftan sıkışan emekliler ne yapacaklarını bilemeden devletten gelecek bir açıklamayı ya da düzenlemeyi bekliyordu. Beklenen açıklama yapıldı ve emekliler lehine b karar ortaya çıkmış oldu. Buna göre belli şartları sağlayan emekliler için banka 600 TL ödeme yapacak. Devlet çeşitli kurumlarıyla iş birliği yaparak vatandaşlara ödeme yapmayı sürdürürken bu ödemelerin kapsamını ve miktarını genişletmeyi unutmadı. Buna göre Ziraat Bankası iler yapılacak ödeme için emeklilere yeşil ışık yakılmış oldu.

2000 Yılı Sınır Yıl Olarak İşleme Konacak

Banka emekli vatandaşlar için ödeme verirken iki farklı şartı da emeklilerin önüne sermiş olacak. Buna göre emekliler emeklilik maaşlarını Ziraat Bankasına taşımak zorunda. Yaşanan bu zorunluluk hali tamamen bankanın daha iyi hizmet vermesiyle alakalı olacak. Buna ek olarak şimdilik her emekliye ödeme verilmeyecek. Sırasıyla ödeme verecek olan banka ilk etapta 2000 tarihinden sonra emekli olan vatandaşlar için ödeme yapılacak. Bu ödemeleri de banka yaparken TC kimlik numarasının son hanelerine göre ödeme yapacak. Ödeme almak isteyen emekliler emekliliklerine ve ne zaman emekli olduklarına dair belgeye ek olarak nüfus cüzdanlarının fotokopisiyle başvuru başlatabilir. 3 yıllık taahhütnameyi imzalayan her emekli ödeme alabilecek. Ödemelerin aynı gün içinde vatandaşlara verilmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP