DOLAR

32,8772

0.73%
EURO

35,5070

0.54%
ALTIN(gr)

2.516,74

1,32%
BİST 100

%
Böyle Ödeme Daha Önce Yapılmadı Başvurular Ne Zaman?

Böyle Ödeme Daha Önce Yapılmadı Başvurular Ne Zaman?

Vatandaşlar pandemi süresince devletten alacakları güzel haberleri beklemeye devam ediyor. Beklenen açıklama ise sonunda yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Böyle Ödeme Daha Önce Yapılmadı Başvurular Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce işsiz vatandaş ve yarı maaşla çalışan vatandaşa ek olarak iş yerlerini kapatıp zararda olan vatandaşları da ilgilendiren ödeme için açıklama yapan yetkililer yüz güldürdü. Kısa zamanda başlayacak olan ödemeler için gerekli tüm çalışmalarını tamamlayan devlet yeni döneme bomba gibi girişi yaptı. Kaymakamlıklar ya da E Devlet üzerinden yapılacak başvurular için başka bir merkez daha tayin edilmedi. Bunda dolayı başvuruların özellikle ve sadece bu iki kanaldan yapılmasına dikkat edilmesi gerektiği defaten belirtildi. Başvuruları kaçırılması halimde vatandaşa ek süre verilmeyeceğini de açılayan yetkililer için vatandaşlar için iki farklı seçenek sunmuş durumda Eğer başvurular E Devlet üzerinden yapacaksanız devamlı ekranda olmanız çok önemli. Online sisteme güveniniz yoksa o zaman kaymakamlılara da erkenden giderek işlerinizi halletmeniz gerekiyor.

Tapu Müdürlüğüne Muhakkak Gidilmeli

960 TL ödeme yapacak olan devlet ödemeleri PTT aracılığıyla sizlere ulaştırmış olacak. Bundan dolayı başvurunuzu yapsanız dahi kimlik kartıyla beraber PTT’den para çekmeniz gerekiyor Kimlik kartı dışında belge istemeyen devlet başvuru şartları içinse vatandaşları uyardı. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması ya da mavi karta sahip olunması gerekiyor. Bunun dışında belgelere sahip olan kişilerin başvuruları usulden reddedilecek. Buna ek olarak kişilerin üzerinde tapu, arsa vs gibi taşınır taşınmaz malların olmaması da gerekli. Eve giren maaşın ise kişi başı asgari ücretin 1/3’ü olması istenen özelliklerden. Bu özellikleri taşıyan her vatandaşa devlet 960 TL ödeme yapmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP