DOLAR

32,5579

-0.03%
EURO

34,9230

0.08%
ALTIN(gr)

2.429,24

-0,02%
BİST 100

%
Borcu Olan Vatandaşlara Beklenen Müjdeli Haber Geldi! Borç Tutarlarının Yüzde 50’si 14 Gün Sonra Silinecek…
  • Finans 365
  • Finans
  • Borcu Olan Vatandaşlara Beklenen Müjdeli Haber Geldi! Borç Tutarlarının Yüzde 50’si 14 Gün Sonra Silinecek…

Borcu Olan Vatandaşlara Beklenen Müjdeli Haber Geldi! Borç Tutarlarının Yüzde 50’si 14 Gün Sonra Silinecek…

Yüzbinlerce vatandaşı yakından ilgilendiren haber sonunda geldi. Enflasyon farklarının ortalama olarak yüzde 50’lik kısmının silineceği haberi vatandaşlara bildirildi. 1 Mart tarihine gözler çevrildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Borcu Olan Vatandaşlara Beklenen Müjdeli Haber Geldi! Borç Tutarlarının Yüzde 50’si 14 Gün Sonra Silinecek…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzbinlerce vatandaşı yakından ilgilendiren haberin gelmesi ile gözler 1 Mart tarihine çevrildi. 1 Mart tarihine kadar bu borçların ödenmesi gerektiği bildirildi.

İlk iki taksiti zamanında ve tam bir şekilde ödenmesi durumunda birçok büyük avantaj ortaya çıkıyor. 36 Ay vade imkanları ile sunulan bu avantajlar borçların ilk taksit süresinde peşin ödeme yapılması durumunda yüzde 90’lık kısmının silineceğinin açıklaması yapıldı. Taksit ile ödemek isteyen vatandaşların ise ilk taksitin sorunsuz bir şekilde ödenmesi sonucunda ikinci takti sürecinde kalan borçların tamamını ödemesi gerekmektedir. Enflasyon farklarının ise yüzde 50’lik kısmının da silineceği bildirilmişti.

14 Gün Süre Verildi…

Vergi ve belediyelere olan borçların ödenmesi için gözler 1 Mart tarihine çevrildi. Ancak 1 Mart tarihinin pazar gününe gelmesinden dolayı vatandaşların 14 günü kalmış oldu. SGK borçlarının tamamını ödemek isteyenlerin veya ilk taksiti ödemeleri için alacalar gecikme zamanları için belirlenen tutar 0,35 oldu. Bu miktarda borçlara enflasyon oranı ekleneceği bildirildi. Borçların ilk taksit süreçleri için ise vatandaşların yüzde 90 oranında faizlerinde silinme yapılacağını duyuruldu. İkinci taksitinde zamanında ödenmesi ile de enflasyon farklarının yüzde 50’lik kısmına kadar silinecek.

Ödemeler için vatandaşlara tanınan 36 ay vade taksit ödeme seçenekleri ile bu süre zarfında bitmesine yardımcı olmaktadır. Bu avantajdan faydalanmak için ise kişilerin ilk iki taksitlerini düzenli ve tam miktarda ödemesi gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP