Görenleri Hayrete Düşürüyor Düşüş Olacak Mı? 2. El Araç Fiyatlarındaki Son Durum
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • Görenleri Hayrete Düşürüyor Düşüş Olacak Mı? 2. El Araç Fiyatlarındaki Son Durum

Görenleri Hayrete Düşürüyor Düşüş Olacak Mı? 2. El Araç Fiyatlarındaki Son Durum

ABONE OL
19 Ocak 2023 21:27
Görenleri Hayrete Düşürüyor Düşüş Olacak Mı? 2. El Araç Fiyatlarındaki Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araç fiyatlarındaki dalgalanmalar sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle 0 araçların fiyatlarının artması vatandaşı 2. El piyasasına yönlendiriyor. Şimdilerde 2. El araçların fiyatları da artmaya başladı. Bu artışın devam edip etmeyeceği durumu merak ediliyor. Otomotiv sektöründe bu sebepten yaşanan durgunluktan yetkililer de rahatsız. İşte detaylar..

Araba Pazarları Yeni Müşterilerini Bekliyor

Yeni yıla az bir zaman kala gözler otomotiv sektöründeki fiyatlarda. 0 araçların fiyatlarına göre şekillenen diğer kalemler vatandaşlar kadar ilgililerinde radarına girdi. Edinilen bilgiye göre yıl sonuna kadar 0 araçlarda yaşanan artışla 2. El araçlara rağbet arttı. Bu artışla beraber 2. El araçlarda gözle görülür bir artış yaşanacak. Geçen seneye oranla yaşanan %25.5 oranında artışla beraber alımlarda da azalmalar yaşandı. Araba pazarlarında satıcıları da mağdur eden bu duruma bir çözüm getirilmesi bekleniyor.

Ekonomik verilerin incelenmesiyle beraber Merkez Bankasını çeşitli tavsiyeleri olmuştu. Tavsiye niteliğinde bu kararlar ile faizler düşerken bu durum doları da bir hayli etkiledi. Dolar üzerinde gerçekleşen alım satımlar ve yedek parça işlemleri bir nebze de olsa rahatladı. Dolar ile faiz hattı arasındaki, gerginliğin faiz hattı cephesinde azaltılması ülke genelinde olumlu bir hava yaşatırken buna ek olarak dolarında dengelenmesi daha da güzel bir atmosfer oluşturdu. Bu durumun uzun vade de otomotiv sektörüne yansıyacağı düşünülüyor. Anlık düşüşlerden ziyade dolar dengelendikçe kalıcı düşüler söz konusu olacak. 2. El piyasasını da etkileyecek olan bu durumla beraber araba pazarlarının da hareketlenmesi bekleniyor.

2. El Araç Fiyatlarındaki Son Durum

İkinci el otomobil piyasasının 2022 yılından bu yana yüksek talep gördüğünü belirten galerici Gökhan Ardeşen ise ”2023 yılının ilk haftasına hızlı başladık. Öğle satenine kadar 6 araba hazırladık. Bunları müşterilerimize teslim edeceğiz. Yılbaşı öncesi başlayan hareketlilik yeni yılda da devam ediyor. Normal şartlarda yeni yıla sakin bir giriş bekliyordum fakat düşündüğümüz gibi olmadı. İlerleyen günlerde bir öngörüde bulunamıyoruz fakat yükseliş trendi devam edecek gibi duruyor. Son 20 günde yüzde 20 bir artış oldu. Bu gidişata göre Ocak aynın ilk haftasında da bir yüzde 10’luk daha artış olacak gibi duruyor. Yaşanan talebe bir artış söz konusu olacaktır.” ifadelerini kullandı. Araç alacak vatandaşlar için bir de uyarıda bulunan galerici Ardeşen, ”Araç alacak vatandaşlar, acele etmesin sakin olsun. Biz bu fiyatları kendimiz yapıyoruz. Arabalar bitmiş gibi davranmamıza gerek yok. En azından alacak olan vatandaşlar kullanım için alsınlar. Araç fiyatları yükselecek ve alayım derdine düşmezlerse, araba konusunda ki enflasyonu biraz daha kısmış olabiliriz.” dedi. Araç almak için aceleci davranılmaması gerektiğini kaydeden Ardeşen, araçların gerçekten ihtiyaç halinde alınması gerektiğine vurgu yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP