Dolar Yükseliş Kanalını Aşağı Kırdı! Çok Uzun Vadeli Düşüş Başladı!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Yükseliş Kanalını Aşağı Kırdı! Çok Uzun Vadeli Düşüş Başladı!

Dolar Yükseliş Kanalını Aşağı Kırdı! Çok Uzun Vadeli Düşüş Başladı!

Manipülatif hareketler ile hızlıca yükselen dolar devletin yapmış olduğu yerinde müdahaleler sonucu hızlı şekilde düşüşe geçti. Üstelik uzun vadeli yükseliş kanalı kırılmış oldu. Bundan sonra dolar ne olacak? Hangi seviyelere kadar düşecek? Uzmanların son dolar yorumları haber detayında.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Dolar Yükseliş Kanalını Aşağı Kırdı! Çok Uzun Vadeli Düşüş Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üç bankanın yapmış olduğu manipülasyon hareketleri sonrası hızlıca 7.25 fiyatlarına doğru yükselen dolar kuru devletin bu bankalara yapmış olduğu yerinde müdahale ile hızlı şekilde düşüşe geçti.

İngiltere merkezli BNP Paribas, Citibank ve UBS bankalarının yapmış olduğu kirli oyun deşifre olunca dolar kuru hızlıca düşüşe geçti.

Teknik Olarak Doların Destek ve Direnç Seviyeleri

DOLAR

USDTRY- %23.6 Fibo Seviyesinin Kırılmasıyla Düşüş Hız Kazandı.

Mart ayından bu yana içerisinde seyrettiği yükselen kanalı aşağı kıran USDTRY paritesinde düşüş dün hız kazandı ve 6.90 bölgesine kadar gerileme kaydetti. Teknik açıdan bakıldığında 6.02-7.26 yükselişinin %23.6 fibo düzeltme bölgesi altına kıran parite şuanda üzerinde seyrettiği 6.9000 destek bölgesi altına gerilemesi halinde 6.8680 ve 6.8250 seviyeleri sonraki destek bölgeleri olarak takip edilebilir. Olası yaşanabilecek yukarı yönlü hareketlerde ise 6.9400 ve 6.9900 seviyeleri direnç oluşturabilir.

Destekler: 6.9000-6.8680-6.8250

Dirençler: 6.9400-6.9900-7.0430

Aşağıdaki Grafikte Görüldüğü Gibi Dolarda Yükseliş Kanalı Aşağı Kırıldı

Bu kanalın aşağı kırılması ile birlikte uzun vade de dolar da keskin düşüşler bekleniyor. Bu keskin düşüşlerin en büyük sebebi ABD’nin karşılığı olmayan dolar basması olarak görülüyor.

Çok yüklü miktarda karşılığı olmayan dolar basan ABD’nin doları bilinçli olarak değersizleştirmek istediği biliniyor. Korona virüsü sonrası ekonomisini yeniden güçlendirip, ihracatta rekabet edebilir hale gelmek için doların değerli olmasını istemeyen ABD yönetiminin karşılığı olmayan dolar basımına devam edeceği ifade ediliyor.

Uzmanlar bu doğrultuda dolara yatırım yapmış olanları uyarıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP