Kredi Kartı ve Kredilere Taksit Vadesi Uzuyor

Kredi Kartı ve Kredilere Taksit Vadesi Uzuyor

Kredi kartları ve kredi vadeleri artacak. acılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben çalışma yaptıklarını söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Kredi Kartı ve Kredilere Taksit Vadesi Uzuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartlarında taksitlerkredilerde ise vade uzatılıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme KurumuBaşkanı Mehmet Ali Akben Kredi kartlarında hem taksit sınırı ve bireyselTüketici kredilerinde vade uzatımı yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme KurumuBaşkanı Mehmet Ali Akben kredi kartlarına taksit sınırını bireysel tüketicilerdede kredi vadesini uzatacaklarını aktardı. Akben muhabirleri yapmış olduaçıklamalarda kredi kartları ve bireysel tüketici kredilerine ilişkin çokönemli açıklamalar yaptı. “kredi kartlarında taksit imkanı sınırlı olduğunu veTüketici kredilerinde vade uzatma yönünde çalışmalar yaptıklarını aktaran Akbensöz konusu çalışmaların tüketicinin elini rahatlatması adına yapıyoruz.”

Kredi kartlarına taksit tutarındanhem de bireysel Tüketici kredilerinde vade uzatma yönüne çalışmalarının devamettiklerini söyleyen Akben “söz konusu çalışmalar ile beraber tüketici oldukçarahat nefes alacak yapılacak değişikliklerle beraber 36 aylık vadinin 60 ayakadar çıkabileceğini söyledi.

Fiyatı 120 bin TL olan taşıt alımındakullandırılacak krediler de 48 Aydan 60 aya kadar yükselecek. Ayrıca 6 ay olanbilgisayar alımı amacının de kredilerin vadesi 12 Ay olarak düzenlemeyidüşünüyoruz. Kredi kartlarında taksit sınırına yapacağımız düzenleme sayesindebilgisayar alımlarından taşımacılıkla ilgili harcamaları taksit sayısı 6 dan 12ye kadar yükselecek. Ayrıca seyahat acenteleri ile ilgili de 9 aydan 12 ayakadar çıkarma gibi düşüncelerimiz var açıklamalarında bulundu.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP