Eşya Desteklerini Almayan Vatandaş Kalmayacak 3. Başvurular Başlıyor

Eşya Desteklerini Almayan Vatandaş Kalmayacak 3. Başvurular Başlıyor

Mart ayından bu yana eşya destek ödemelerinin hızlandıran devlet yeni bir başvurunun daha fitilini ateşledi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Eşya Desteklerini Almayan Vatandaş Kalmayacak 3. Başvurular Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evde çok fazla aman geçirdiğimiz bu dönemde vatandaşlar evlerinde eşya görmek istiyor. Standart konfor alanının çok çok altında evlerde oturmak zorunda kalana vatandaşlar bu şikâyetlerini ilgili mercilere iletti. Buna göre 3 aşamadan oluşan devlet desteklerinin sonuncusunu oluşturan eşya desteği için kolları sıvayan devlet 3. Başvuru sürecini başlattı. Yapılan açıklamaya göre daha önceden başvuru yapamaya imkan bulamamış vatandaşların bu hamlede başvuru yapmış isteniyor. E Devletten yapılacak başvuru için bir başvuru kanadı daha eklendi. Buna göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da eşya destekleri için başvuru kabul edecek. Devlet eşya destekleri için iki farklı yol izleyecek. İlk olarak devletin anlaşmalı olduğu firmalardan alıveriş yapılabilecek. 5 bin TL eşya ödemesi alacak olan vatandaşalar uygun fiyatlarla evlerine eşyalarını alabilecek. Diğer bir seçenek ise vatandaşların kendi belirdikleri firmalardan alışveriş yapması olacak.

2 Aşamalı Destele Ödemesi Olacak

Devlet vatandaşlarına destek vermeden önce evin halini kontrol etmek isteyecek. Eğer ev eşyaları kaldırabilecek durumda değilse, çok rutubetliyse ya da inanılmaz şekilde eskiyse evi düzeltmeye ve düzenlemeye başlayacak. Ücretsiz verilecek bu destek için vatandaşın ayrıca başvuru yapmasına gerek olmayacak. Ancak bazı evlerin tamiri de çok zor. Bu durum ya tesisattan kaynaklanıyor ya da evin çok eski olmasında aileleri geliyor. Devlet her iki senaryo için de bir çözüm önerisi hazırladı. Buna göre 20 bin TL destek ödemesi verilecek ve vatandaşlar prefabrik evlere çıkartılacaklar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP