DOLAR

32,4641

-0.1%
EURO

34,7550

-0.64%
ALTIN(gr)

2.435,01

-0,03%
BİST 100

%
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dolar, Euro ve Enflasyon Açıklaması
  • Finans 365
  • Finans
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dolar, Euro ve Enflasyon Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dolar, Euro ve Enflasyon Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında yaz aylarında yaşanan döviz kuru artışlarına dair açıklamalarda bulundu. Döviz kurunun düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon rakamlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dolar, Euro ve Enflasyon Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Muhtarlar Toplantısı kapsamında bir konuşma yaptı.

Konuşmasında ekonomi gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, stok olaylarına ilişkin sert ifadeler kullandı. Döviz kuru ve enflasyon rakamlarının düşmesine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakamların düşmesine dikkat çekti.

DÖVİZ KURU DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması kapsamında yapmış olduğu ekonomi değerlendirmesinde, son dönemlerde gündeme gelen buğday ithalatı konusunda bilgi verdi. İthal edilen bulguların makarna, buğday ve irmik gibi ürünlerin yapımında kullanıldığı ve bu ürünlerinde başka satıldığını söyledi. Buna ihraca dayalı ithal denildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda ki eleştirilere yanıt vermiş oldu.

Türkiye’nin tasarruf amacıyla attığı adımlara da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz ve faizin sürekli aşağı doğru düştüğünü de sözlerine ekledi.

“Güya yaz aylarındaki sıkıntıların büyüdüğünü söyleyerek milletimizi zehirleyecek. Türkiye, 3 küresel proje ile dünya gündeminde yerini almıştır. Bunlardan biri Star Rafineri’nin devreye girmesidir. Petrol ihracatında bize 1.5 milyar tasarruf sağlayacak. Ardından Cumhuriyetimizin 95’inci yılına armağan olan İstanbul Havalimanı’mızı açık. Bundan da rahatsız. Ama gün ola, harman ola o havaalanına inecek. Yılda 200 milyon kapasiteye ulaşacak. Bundan rahatsız. Ben yapamadım, bunlar da yapamasın diye düşünüyor. Avrasya Tüneli’nden de geç, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden de geç, Osmangazi Köprüsü’nden de geç. Biz ayrım yapmıyoruz, herkes için yaptık. Dostum Putin ile Türk Akımı projesinin açılışında bir araya geldik. Döviz ve faiz sürekli aşağıya gidiş var.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP