DOLAR

32,3227

0.21%
EURO

35,1464

0.03%
ALTIN(gr)

2.293,49

0,72%
BİST 100

%
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tasarıyı Onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tasarıyı Onayladı

Kamuoyu tarafından torba yasa tasarısı olarak da bilinen, vergi kanunları, kanun hükmünde kararnameler ve bir takım kanunlar üzerinde çeşitli değişikliklerin gerçekleştirilmesini sağlayacak olan kanun tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından kabul edildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tasarıyı Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Torba yasa tasarısı, TBMM tarafından kabulünün gerçekleştirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı.

Diplomatik Pasaportların Süresi Uzatıldı

Türki Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen genel kurulda görüşülen ve halk arasında ‘’torba tasarı’’ şeklinde de adlandırılan ve kanun hükmünde kararnamelerde, vergi kanunlarında ve birtakım diğer kanunlarda da değişiklik yapılmasını sağlayan kanun tasarısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayı ile eski bakanların ve de milletvekillerinin diplomatik pasaportlarına ilişkin olarak da bir takım değişiklikleri sağlıyor. Yeni yasa ile, milletvekillerine ve bakanlara görevleri sırasında verilen diplomatik pasaportlar, görevlerinin bitiminin ardından da geçerli olacak.

Kreşler ve Gündüz Bakımevleri Vergi Dışı Olacak

Diplomatik pasaportlara ilişkin değişikliklerin yanı sıra, torba yasa tasarısı bir çok başka değişikliği de beraberinde getiriyor. Kadınların çalışma hayatına katılmasının da teşvik edildiği yeni yasa tasarısı ile birlikte, işverenler tarafından ücreti ödenen okul öncesi çağına ilişkin eğitim ve gündüz bakımevleri gibi hizmetlere yönelik olan vergiler kaldırılıyor ve böylelikle kreşler ve gündüz bakımevleri vergi dışı kalıyor.

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına İlişkin Önemli Teşvikler

TBMM’de görüşülen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanan yeni torba yasanın, Mayıs 2018 tarihi itibari ile yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yeni torba yasa ile, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması da büyük oranda teşvik ediliyor. Söz konusu tasarı doğrultusunda, apartmanlarda yer alanlar da dahil olmak kaydı ile, konutların çatıları veya cepheleri yenilenebilir enerjiye uygun olarak yapılacak ve yapılması teşvik edilecek. Yenilenebilir enerji kaynakları ile mümkün olan elektrik enerjisinin üretimi için de kullanılacak olan konut çatıları ve cepheleri, vergi açısından da bir çok kolaylık sunacak. Yeni torba yasa ile birlikte, üretilen elektrik enerjisinin fazla olan ve ihtiyaç dışı olan kısmını tedarik şirketlerine satan esnaflar da vergi muafiyetinden yararlanabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP