İkinci el arabalarda rekor satış gerçekleşti! Son 5 yılın rekoru! İkinci el araba fiyatları yükselişe devam edecek mi?
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • İkinci el arabalarda rekor satış gerçekleşti! Son 5 yılın rekoru! İkinci el araba fiyatları yükselişe devam edecek mi?

İkinci el arabalarda rekor satış gerçekleşti! Son 5 yılın rekoru! İkinci el araba fiyatları yükselişe devam edecek mi?

Yaşanılan çip tedarik sıkıntısından dolayı otomobil üreticilerinin yıllık satışlarının tahmini yüzde 5 ‘ine mal olması beklendiği belirtildi. Sıfır araçlarda yaşanılan çip krizi ikinci el araba piyasasını etkileyecek mi? Gözler ikinci el araba piyasasında vatandaşlar durumun ne olacağını merak ediyor, İkinci el araba fiyatları yükselişe devam edecek mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
İkinci el arabalarda rekor satış gerçekleşti! Son 5 yılın rekoru! İkinci el araba fiyatları yükselişe devam edecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıfır araçlarda yaşanan üretim azlığı sebebiyle ikinci el araç piyasasına resmen nur yağdı. Üretimde yaşanan sıkıntılar sonrası 2. el araçlara artan talepler sonrası fiyatlarda yukarı yönlü artmaya devam etti.

Son 5 yılın rekor artışı

2019 Kasım ayından bu yana İkinci el otomobil fiyatlarında artışlar görülmeye başlanmış, 2020 yılı içerisinde ise İkinci el otomobil piyasasında ciddi sıçramalar olmuş, İkinci el piyasasında hareketlilik getirerek son 5 yılın rekor artışını yaşamıştı. Artan taleple bazı ikinci el otomobillerin ise sıfır değerinden bile pahalıya satıldığı görülmüştü. Sıfır otomobillerde yaşanılan çip tedarik sıkıntısının İkinci el araç piyasasına nasıl yansıyacağı ise merak konusu. Çip krizinden dolayı sıfır otomobillerde sınırlı sayıda üretim olacağı gündem olurken, durumun ikinci el otomobil piyasasında fiyatların artışına neden olacağı düşünülüyor.

Galericiler araç piyasasını değerlendirirken üretimde yaşanılan tedarik sıkıntısının ikinci el piyasasına yansıması olsa da geçen sene fiyatların ve alım satımın daha hareketli olduğunu belirtti, bu senede ise kısıtlamaların artması ve yüksek seyreden kredi faiz oranları insanların alım gücünü azalttı, insanlar parasını popüler yatırım aracı olan kripto paralara ve borsaya yatırdı, akabinde mayıs ayında uygulanan 17 günü kapsayan tam kapanmadan dolayı piyasanın gerilediğini belirten ifadeler kullandı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber normalleşme sürecinin olumlu yönde ilerleyişi ve kredi faizlerinde düşüş yaşanması durumunda vatandaşların araç alım taleplerinde artış yaşanarak piyasanın hareketleneceği öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP