DOLAR

32,5880

0.3%
EURO

35,0275

0.14%
ALTIN(gr)

2.461,02

1,03%
BİST 100

%
Türkiye’ye Yapılan Rezervasyonlar Arttı

Türkiye’ye Yapılan Rezervasyonlar Arttı

Hollanda'dan gelen haberlere göre, bu yıl tatil için Türkiye'yi tercih eden Hollandalı sayısında artış olduğu açıklandı. Kısa adı ANVR olan Hollanda seyahat acenteleri birliğinin ve diğer seyahat acentelerinin medya ile paylaştıkları bilgilere göre düzenlenen haberde geçen seneye oranla %90 civarında rezervasyon artışı olduğu kaydedildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Türkiye’ye Yapılan Rezervasyonlar Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu artışın sebepleri arasında ülkemizde sunulan ucuz ve kaliteli hizmetin olduğu belirtildi. Şimdiden yaz tatili için rezervasyonların tükenebileceği açıklandı. Hollandalı seyahat acentesi D-Reizen şirketinin bildirdiğine göre bu sene Türkiye’ye olan rezervasyonların sayısında yüzde 38 oranında artış gözlemlendi.

Hollanda

Sadece Hollanda değil, tatil için tüm Avrupa ülkelerinde Türkiye’nin gözde olmaya devam ettiği haberlere yansıdı. Merkezi Almanya Hannover olan uluslararası turizm şirketi TUİ’nin yönetim kurulu başkanı olan Friedrich Joussen’in açıklamasına göre, Almanya’dan Türkiye’ye olan yaz tatili rezervasyonlarında %50 oranında artış oldu. İngiliz seyahat acenteleri birliğine göre ise yaz dönemi için Türkiye’ye olan rezervasyonlarda yüzde 69 oranında yükselme kaydedildi. Birçok uluslararası şirket bu yıl yaz döneminde Türkiye’nin gözde tatil mekanlarından olmasını beklediğini açıkladı.

Almanya

Türkiye’ye yönelik yaz tatili rezervasyonlarında büyük oranda artış yaşandığını ifade eden TUİ, örnek olarak Antalya’yı verdiği bildirisinde mayıs – ekim döneminde yolcu kapasitelerine ek 100 bin kişilik kontenjan daha ekleyeceklerini ifade etti. TUİ şirketinde Almanya için Turizm Müdürü olan Stefan Baumert açıklamasına göre Alman turistlerin gezmek ve başka ülkeleri görmek istedikleri, bu yıl yaz döneminde de aynı trendin devam edeceği bildirildi.

İngiltere

İngiliz seyahat acenteleri birliğinin hazırladığı raporda uluslararası turizm şirketi TUİ’nin 2018 yılında Türkiye için hazırlanan paket tur programlarının satışında önemli ölçüde bir yükseliş gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca rapora göre, Manchester üzerinden gerçekleştirilecek uçuşlar için 730 bin koltuk Jet2holidays şirketinin 2018-2019 dönemi kış kampanyası için ayrıldı.

Avusturya

Avusturya içinden bu seneki yaz dönemi tatilini ülkemizde yapmak isteyen turistlerin sayısında da yüzde 200 oranında artış görüldü. TUİ’nin sözcüsü Kathrin Limpel’in açıklamasına göre, 2018 yılı için Avusturyalı turistlerin ilk sırada tercih ettikleri tatil yerinin Yunanistan, sonra İspanya ve üçüncü sırada Türkiye olduğu açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP