DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Merkez Bankasından Şaşırtan Faiz Kararı, Araç Fiyatları Nasıl Etkilenecek?

Merkez Bankasından Şaşırtan Faiz Kararı, Araç Fiyatları Nasıl Etkilenecek?

Yıl sonu yaklaştıkça vatandaş faiz oranlarındaki değişimlerin ne düzeyde değişeceğini daha fazla merak etmeye başladı. Bu sorular gündemdeyken Merkez Bankası faiz kararını açıklayarak araç piyasasındaki son durumu açıkladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Merkez Bankasından Şaşırtan Faiz Kararı, Araç Fiyatları Nasıl Etkilenecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası tarafından yapılan Kasım ayı toplantısında piyasalardaki son gelişmelere de yer verildi. Bu kapsamda özellikle faiz oranlarında ne gibi değişimler yaşanacak ve oranlar araç fiyatlarını nasıl etkileyecek gündeme oturdu. Açıklanan kararlara göre 475 baz puan faiz artımının gerçekleşmesi bekleniyor. Peki bu puan piyasaları nasıl etkileyecek? 0 ve ikinci el araçlarda son durum ne?

Merkez Bankası’nın açıklamasından sonra piyasalar bu durumdan olumlu etkilenir diye bir düşünce belirdi. Özellikle araç piyasasında fiyatlarda indirim olup olmayacağı merak konusuydu. Aralık ayında fiyatların ne olacağı merak edilirken araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar indirimden yararlanabilecek mi diye araştırılıyor.

Dolar ve Euro Kurundaki Düşüş Araç Fiyatlarını Nasıl Etkiledi?

Son günlerde yaşanan dolar ve Euro kurundaki düşüler elbette 0 ve ikinci araçların fiyatlarını da etkiledi. Sıfır araç sahibi olmak isteyenler Merkez Bankasının açıklamalarını bekliyordu. Merkez Bankası yeni başkanı Naci Ağbal ve yeni atanan Lütfi Elvan’ın gelişi piyasalarda olumlu etki yarattı. Kasım ayı PPK toplantısında açıklanan 475 baz puan ile beraber doların düşüşü araç fiyatlarını da olumlu yönde etkiledi. Değerlendirmelere göre çoğu yerli ve yabancı araçta indirim uygulanması planlanıyor.

Buna göre sıfır araç fiyatlarında bir güncelleme meydana gelecek ve buna bağlı olarak ikinci el araçların fiyatlarını da sıfır araçlarının endeksi etkileyecek. Önümüzdeki 1 ay içinde her ikisinde de fiyat indirimi yaşanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP