SSK Veya BağKur’lu Olmadan Maaş Almak Artık Mümkün

SSK Veya BağKur’lu Olmadan Maaş Almak Artık Mümkün

ABONE OL
16 Ocak 2023 09:25
SSK Veya BağKur’lu Olmadan Maaş Almak Artık Mümkün
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal güvencesi olmayan ve 65 yaş üstü vatandaşa müjde SGK’dan geldi. Hiçbir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan vatandaşa aylık olacak şekilde maaş bağlanması artık mümkün olacak. Düzenleme için yıl sonu işaret ediliyor. Enflasyon verilerinin incelenmesi ile net maaş aralığı konuşulacak. İşte detaylar..

SGK sosyal güvencesi olan vatandaşa yardımlar yaptığı gibi sosyal güvencesi olmayan vatandaşın da yanında olmaya devam ediyor. Yapılacak hukuki düzenlemelere göre yaşlılık maaşının kanunlara girmesi bekleniyor. Şartlar ise 65 yaşını doldurmuş olmak ve hiçbir sosyal güvenceye sahip olmamak olarak belirlendi.

Re’sen bağlanmayacak olan bu maaş başvuru üzerine bağlanacaktır. İkamet edilen yerdeki Kaymakamlığa giderek başvuru işlemlerine başlayabilirsiniz. SGK üzerinden de bilgi alıp gerekli işlemleri başlatmak mümkün. TC kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanıyla başvurular gerçekleştirilecektir, eski ya da bilgilerin okunmadığı nüfus cüzdanları sorun çıkartacaktır.

İstenen kişilerin kendilerinin başvuruda bulunmasıdır. Ancak bu mümkün değilse vasiler aracılığı ile de başvuru mümkündür. Resmi belgelerle vasiliğin belgelenmesi ve başvuru dosyalarına bunların eklenmesi gerekir. Başvurudan sonra kurum gerekli incelemeleri başlatacak. Maaş alabilir onayı verildikten sonra kişiye yaşlılık maaşı bağlanacak. Dul veya yetim aylığı alınıyorsa yaşlılık maaşının alınmayacağı belirtildi. Hiçbir yerden yardım alınmamalı ve sosyal güvenceye sahip olunulmamalıdır. Ödemelerin Ziraat Bankası ya da PTT üzerinden yapılması bekleniyor.

Fakirlik maaşı ne kadar 2023?

Fakirlik aylığı alan kimseler şayet kendi hayatlarını idrak ettiremiyor ve bunu belgelemesi halinde aldıkları ücret değişebilir. Sağlık problemleri nedeniyle raporlu olan vatandaşlara ek olarak bakıcı yardımı ücreti de veriliyor. Bu yardımı almak bağlamında yardımlaşma vakfına giderek başvurmak gerekiyor.

Dönem Tutar

2021/1.Dönem 1.037,96 TL
2021/2.Dönem 1.125,67 TL
2022/1.Dönem 1.439,85 TL
2022/2.Dönem 2.088,61 TL
2023/1.Dönem 2.432,81 TL

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Cahit aykut

    Vallah ben zur durumdayım engelli vatandaşım yakıcak bir odunum yok östelik kirada yaşiyorum 1200 maaşım bir üküyüz yetmiyor


HIZLI YORUM YAP