EYT’den Sadece Bu Grupta Yer Alan Kişiler Yararlanabilecek! O Gruba Kimler Giriyor?

EYT’den Sadece Bu Grupta Yer Alan Kişiler Yararlanabilecek! O Gruba Kimler Giriyor?

EYT' den kimlerin yararlanıp kimlerin yararlanamayacağı belli oldu. EYT ile ilgili merak edilen bir çok konu var. Vatandaş konunun uzmanlarına EYT konusunda soru yöneltmeye devam ediyor. Konu ile ilgili sorulan son soru 2022 öncesi EYT'den yararlanabilir miyim şeklinde oldu. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
EYT’den Sadece Bu Grupta Yer Alan Kişiler Yararlanabilecek! O Gruba Kimler Giriyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haklı mücadelelerini bir çok platformda sürdürüen EYT’liler bir yandan da merak ettikleri soruların cevaplarını bulmaya çalışıyorlar. Posta gazetesi yazarı Ekrem Sarısu’ya yöneltilen soruya Sarısu şu şekilde cavp verdi.

İşte O Soru ve Cevabı:

“2022’den önce çıkacak bir EYT’den yararlanamazsınız” ifadelerini kullanan Posta gazetesi yazarı Ekrem Sarısu, “22 Ocak 1977 doğumluyum. Askerliğimin 8 ayını borçlanıp ödedim. Sigorta girişim 1997 senesine düştü. Ve şu anda 5387 gün primim var. SGK’dan baktığımda emeklilik yaşım 57 görünüyor. Eğer EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) çıkarsa bana bir faydası olur mu?” sorusuna yanıt verdi.

Posta gazetesi yazarı Ekrem Sarısu, emeklilikte yaşa takılanlar EYT’liler ile ilgili gelen bir soruya yanıt verdi.

Sarısu, “2022’den önce çıkacak bir EYT’den yararlanamazsınız” ifadelerini kullandı.

Gelen sorular ve Ekrem Sarısu’nun verdiği yanıt şu şekilde:

“Soru: 22 Ocak 1977 doğumluyum. Askerliğimin 8 ayını borçlanıp ödedim. Sigorta girişim 1997 senesine düştü. Ve şu anda 5387 gün primim var. SGK’dan baktığımda emeklilik yaşım 57 görünüyor. Eğer EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) çıkarsa bana bir faydası olur mu?

Cevap: Ortada daha yasa tasarısı dahi yok. Şayet çıkarsa, EYT’den muhtemelen emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındaki şartları, yani sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yerine getirenler yararlanacaklar.

Süre ve prim şartını henüz sağlayamadığınızdan EYT çıkarsa yararlanamazsınız. Ancak prim eksiğinizi (başlangıcınıza göre 5825 gün veya 5900 gün) tamamlamanız şartıyla, 2022’de 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız tarihten sonra bir EYT yasası çıkarsa yararlanırsınız.”

EYT Yasası Olmadan da Erken Emekli Olabilirsiniz! Ne Yapmanız Gerekiyor?EYT Çıkarsa Kimler Faydalanacak?

EYT ile ilgili olası bir düzenleme gündeme gelirse tüm çalışanlar bundan etkilenmeyecek, çünkü emeklilik yaşını bekleyenler grubu esas itibasiyle 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve hali hazırda emeklilik hakkı kazanmayanlardan oluşuyor. Dolayısıyla 8 Eylül 1999’dan sonra işe girenler zaten işe girdikleri tarih itibasiyle 58-60 yaşında emekli olacaklar. 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler bir yasal düzenleme olursa bundan faydalanacak.

Bu yazının altında ki yorum bölümünden de sorularınızı yöneltebilirsiniz.

ULUSAL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP