Çalkantılı Dolar Kuru Normale Dönecek Mi?

Çalkantılı Dolar Kuru Normale Dönecek Mi?

Döviz kurlarının devamlı takipçileri, güncel kurlar hakkında endişeye düştü! Dövizde ki bu çalkantılı sürecin birçok sebebi olmasıyla beraber vatandaşlar bu süreci çok yakından takip ediyorlar. Dolar yatırımcılarının aklında bugün “Dolar düşüyor mu? Ne kadar düşer?” sorusu var. ABD doları değer kaybediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Çalkantılı Dolar Kuru Normale Dönecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar Kuru Düşüyor Mu?

Dolar geçtiğimiz haftayı düşüşle kapattıktan sonra, pazartesi 7,47 TL civarlarında rekor bir yükselişle giriş yaparak yatırımcıların, birikimcilerin yüzünü güldürdü. En son 7,50 TL’ye merdiven dayamışken ve 8 bandına neredeyse yarı yarıya ulaşmış iken, dolar kuru düşüşe mi geçiyor? Peki, bu düşüş ne kadar sürer? Dolar ne kadar değer kaybeder?

10 Eylül Perşembe Güncel Dolar Kuru

Bugün dolar güne bir miktar değer kaybederek giriş yaptı. Dün 7,49 TL gibi bir oranla yükselişte olan ABD doları, bugün değer kaybetmeye başladı. Bu olay yatırımcıları ve birikimcileri son derece korkutmuşa benziyor. Dövizde ki bu çalkantılı durum yatırımcıları başka bir yatırım aracı bulmaya itiyor. Dolar şu anda alış kurunda 7,47 TL’ye gerilemiş durumda. Satış kurunda ise 7,48 TL ile yine düşüş yaşıyor.

Dolar Yükseliş Yapar Mı?

Ekonomistlerin çoğunun belirttiği üzere düşüşü ve yükselişi biraz Türkiye şartlarına, biraz ABD koşullarına bağlı olan dolar, daha uzun bir süre çalkantılı bir piyasa ile yola devam edecek gibi görünüyor. Bunun sebebi enflasyon oranları veya artışı, ABD’de ki işsizlik krizi, Doğu Akdeniz’de gerçekleşen olaylar ve benzeri birçok siyasal ve ekonomik sebep. Doların aksine Euro rekora koşmaya devam ediyor. Dolar yatırımcıları ise artık doların yatırım açısından güvenli olmadığını ve kendilerine yeni bir yatırım aracı aradıklarından bahsediyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP