Dolarda Zirve Mi Geliyor? 8 Eylül 2020 Dolar Kuru Ne Kadar?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolarda Zirve Mi Geliyor? 8 Eylül 2020 Dolar Kuru Ne Kadar?

Dolarda Zirve Mi Geliyor? 8 Eylül 2020 Dolar Kuru Ne Kadar?

Dolar yatırımcıları veya dolara yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar ise “Daha ne kadar yükselecek? Yeni bir zirve gelecek mi?” sorularına odaklandı. İşte dolarda ki son durum…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Dolarda Zirve Mi Geliyor? 8 Eylül 2020 Dolar Kuru Ne Kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar bu haftaya 7,46 TL ile rekor tazeleyerek giriş yaptı. Geçen haftayı 7,43 TL ile bitiren dolar, bu hafta 7,46 TL ile tekrar yükselişe geçti.

Dolar Zirveyi Görür Mü?

Salgından en zararlı çıkılan konu, tüm Dünya’da ekonomi oldu. Artan enflasyonlarında etkisiyle dövizde yüklü bir artış meydana geldi, özellikle döviz kurları, son derece çalkantılı bir şekilde ilerlemekte. Geçtiğimiz hafta 7,43 TL ile kapatan dolar bu hafta tekrar 7,46 TL ile yükselişe geçti. Bugün itibariyle 7,48 TL’ye yükselen ABD doları bu gidişle daha çok yükselecek gibi görünüyor.

DEUTCHE BANK Açıklama Yaptı

Döviz ve altın cinsinde ki yatırımların Temmuz ortasından sonra 3 hafta içinde 15,5 milyar dolar arttıran yerel yatırımcılar TL getirilerindeki artış sonrası birkaç milyar dolarda olsa bozdurma kararı aldılar.

DEUTCHE BANK geçtiğimiz günlerde, geçen haftanın raporuna istinaden TCMB’nin sıkılaştırmayı durdurması sonrası daha fazla sıkılaştırmaya ihtiyaç var uyarısında bulunmuştu. Ayrıca daha fazla sıkılaştırma veya politika faiziyle, direkt olarak artış olmaksızın, Türk Lirasının daha fazla değer kaybına maruz kalabileceğini ve doların 7,50 TL’ye çıkabileceğini söyledi. Sıkılaştırmada son adım BDDK’nın geçtiğimiz Cuma günü yayınladığı tüketici kredileri konusunda vade sınırını 60 aydan 36 aya indirilmesi olmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP