DOLAR

32,3450

0.28%
EURO

35,1360

-0.02%
ALTIN(gr)

2.310,49

1,46%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahiplerine Faturasız Dönem, Başvuru Süresi Uzatıldı!
  • Finans 365
  • Finans
  • İhtiyaç Sahiplerine Faturasız Dönem, Başvuru Süresi Uzatıldı!

İhtiyaç Sahiplerine Faturasız Dönem, Başvuru Süresi Uzatıldı!

Recep Tayip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında ihtiyaç sahibi olan bireylerin elektrik faturası giderlerinin karşılandığını duyurmuştu. Açıklamaya göre uygulama hala devam etmekte. Fatura yardımı uygulaması kararlılıkla devam ediyor. Bu yardımdan faydalanmak içinse başvuruda bulunmak şart. İşte başvuru için gerekli koşulların detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
İhtiyaç Sahiplerine Faturasız Dönem, Başvuru Süresi Uzatıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm İhtiyaç Sahiplerine Yardım Desteği

Sosyal devlet anlayışı kapsamında yapılmaya başlanan elektrik faturası ödemesi yardımı, uygulanmaya devam ediyor. Geçirdiğimiz haftalarda bu konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı, fatura için verilen destek ödemelerinin hangi şartlara bağlı yapıldığı ve kimlere, ne kadarlık bir yardımı yapılacağını duyurdu. Kişinin ilgili kuruma yapacağı başvuru sonucunda, yardım alıp alamayacağı belirlenecek. Yardım alma hakkına sahip olan kişiler için ödenecek destek, kişinin bakmakla yükümlü olduğu hanede yaşayan kişi sayısına göre belirlenecek. Kişi başına kW mantığıyla yapılacak yardım, şuan için elektrik faturası giderini kapsıyor. Konuyla ilgili yapılan çalışmalar Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Elektrik faturası yardım desteği ödeneğinden şu an için devlet sosyal yardımından aktif olarak faydalanan bireyler yardım alabiliyor.

Ne Kadar Destek Verilecek?

Ev içerisinde yaşam sürdüren kişi sayısına bağlı olarak yardım ücretleri de değişiyor. Eğer minimum 2 kişinin yaşadığı bir hane yardım talebinde bulunuyorsa 75,3 kW/saat değerinde bir yardım alınabiliyor. Bu rakam, 3 kişi de 100 kW/ saat, 4 kişilik bir aile için 125,5 kW/ saat ve 5 kişi ve daha fazla bireyin yaşadığı haneler içinse 150 kW/ saat olarak belirleniyor. Ortalama bir hesap söz konusu olursa yapılacak yardım kişi sayısına göre minimum 40, maksimum 80 TL tutarını kapsıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP