Yüksek Faizle Kredi Kullandırıp Dolar Aldırdılar! Müşterilerini Büyük Zarara Sokan Bankacılar Kim?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Yüksek Faizle Kredi Kullandırıp Dolar Aldırdılar! Müşterilerini Büyük Zarara Sokan Bankacılar Kim?

Yüksek Faizle Kredi Kullandırıp Dolar Aldırdılar! Müşterilerini Büyük Zarara Sokan Bankacılar Kim?

Seçim öncesi "seçimden sonra dolar yükselecek" diyerek yüksek faiz oranlarının olduğu dönemde Türk Lirası kredi çektirip dolar aldıran bankacılar kim? Emlak analisti aynı zamanda gazeteci ve yazar olan Tebernüş Kireçci'den ortalığı sallayan iddia. İşte o iddia ve detayları

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Yüksek Faizle Kredi Kullandırıp Dolar Aldırdılar! Müşterilerini Büyük Zarara Sokan Bankacılar Kim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emlak sektöründe duayen olarak kabul gören Tebernüş Kireçci’nin Twitter’dan yapmış olduğu açıklamalar ortalığı salladı.

Sahibi olduğu emlak sitesi ile alanında otorite kabul edilen Kireçci resmi Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu;

Müşterilerine “seçimden sonra yükselecek” diye kredi kullandırıp dolar aldıran kim? Bankacılar. Vatandaşın parasını dolara bağlatan kim? Bankacılar. Verdikleri krediyi tahsil edemeyen kim? Bankacılar. Tahsili gecikmiş krediler için varlık yönetim şirketi kuran kim? Bankacılar.

Rüzgar eken fırtına biçer. Piyasanın bu hale gelmesinin tohumlarını bankacılar ekti. Aynı kafayla devam ediyorlar. Bunun sonucunda konkordato ve iflasları da bankacılar biçecek. Bedelini önce onlar ödeyecek.

Türkiye’de bankacılar, uşakları olan ekonomistler, eski ekonomi yöneticileri ve ekonomi profesörleriyle Türkiye’Yi bu hale getirdiler. Buyurup buradan yaksınlar:) Keyfini çıkartsınlar:)

BDDK’nın ve ekonomi yönetiminin tüm direktiflerine rağmen bankalar bildiklerini yapmaktan vazgeçmiyor. Niçin? Bilançolar iyi görünsün için. Prim ve jestiyon alabilmek için. Koltuklarını korumak için.

80 milyonluk bir ülke bir avuç bankacı “başarılı” görünsün diye kan ağlıyor. Türkiye’nin geldiği durumun özeti bu. Bu bir avuç bankacı paralarının tahsilini isteyen patronlarına rağmen bunu yapıyor.

Bankalar hizaya gelmezse, ekonomi yönetiminin tüm emekleri boşa çıkar. Katedilen tüm yollar geri tepilir. Türkiye’nin son aylarda yaşadığı ılıman hava “zemheri”ye dönüşür.

1 Yıllık Dolar Grafiği

Bu açıklamalardan sonra herkes kim bu müşterilerine kredi çektirip dolar aldıran bankacılar diye sormaya başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP