Emeklileri Sevindirecek Haber! Emekli Maaşlarına Zam Mı Geliyor?

Emeklileri Sevindirecek Haber! Emekli Maaşlarına Zam Mı Geliyor?

Son dakika gelişmesi olarak düşen haber. Emeklilerin beklenen haber geldi mi? 2020 yılının sonlarda zam yapılması bekleniyordu. Peki artış ne kadar olacak? Enflasyon oranlarının zamlara etkisi ne kadar olacak haberini devamını okuyarak öğrenebilirsiniz. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Emeklileri Sevindirecek Haber! Emekli Maaşlarına Zam Mı Geliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de emekli olmayı bekleyen vatandaşlar arasında pek çok kişi maaşına zam yapılması için bekliyor. Ne yazık ki 2020 yılında hayal edilen oranlar emekliye verilmemişti. Şimdi gözler yeniden komisyona çevrildi Son dönemlerde yaşanan pandemi süreci ve enflasyonda olumsuz gidiş zamlara nasıl bir etki edecek? Milyonlarca emekli vatandaş beklediği zammı alamamaktan endişe duyuyor. Böyle olursa 2021 yılıda onlar için sıkıntılı geçebilir. Yeni yıla yaklaşmışken bilirkişilerden henüz net bir cevap alınmadı. Ancak bazı uzmanlar olayların akışının değişebileceğini de söylüyor.

Enflasyon oranları zam belirlemede şüphesiz çok fazla etkiye sahip. Bu senenin başında %4 olan enflasyonun senenin sonuna doğru %4,72 olacağı söyleniyor. Peki 2021’e az bir süre kalmışken bu oranın zamlara etkisi ne olacak? Bağkur ve SSK emeklileri yıllarca çalışarak hak ettikleri ücreti alabilecek mi?

Emekli Maaşlarına Zam Müjdesi!

Ekonomi haberleri enflasyon oranlarının 2021 ocak ayı itibariyle %12’yi geçeceği bilgisini paylaşıyor. Bu da en düşük emekli maaşının 2.814 TL olduğu düşünüldüğünde gelecek zamla birlikte 2.898 TL olacağını düşündürüyor. Emekli vatandaşlar bu durumdan şimdiden pek hoşnut olmasa da bunun sadece bir tahmin olduğunun da farkındalar. Komisyon toplanana kadar seslerini duyurma çabasındalar. Hükümetin bu pandemi zamanında emeklilere nasıl bir müjde vereceği ise merakla bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP