DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Asgari Ücret Konusunda Fransa’daki Eylemleri Hatırlatan Türk İş’e Eleştiri
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret Konusunda Fransa’daki Eylemleri Hatırlatan Türk İş’e Eleştiri

Asgari Ücret Konusunda Fransa’daki Eylemleri Hatırlatan Türk İş’e Eleştiri

Asgari ücret konusunda yapmış olduğu açıklamalarla gündeme gelen Türk İş Başkanı Ergün Atalay'ın, Fransa örneğine eleştiri geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Türk İş'in açıklamalarını tehlikeli bulduğunu ifade etmişti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Asgari Ücret Konusunda Fransa’daki Eylemleri Hatırlatan Türk İş’e Eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret konusunda yapmış olduğu açıklamalarında asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini ifade etmişti. Konuşmalarında Fransa’da yaşanan sarı yeleklerin eylemlerini hatırlatan Ergün Atalay şu ifadeleri kullanmıştı.

“Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider? İşte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı”

Türk İş Başkanı Ergün Atalay’ın bu sözlerine ise İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’dan açıklama geldi.

TÜRK İŞ’İN AÇIKLAMALARI TEHLİKELİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Kırşehir’de katıldığı program kapsamında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda son günlerin en önemli konularından olan asgari ücret konusuna değinen Mehmet Ersoy bu konuda gündeme gelen açıklamaların tehlikeli olduğunu söyledi.

“Eğer böyle bir açıklama yapıldıysa ben okumadım, bilmiyorum. Her şeyden önce tehlikeli buluyorum. Gezi olaylarının masum bir hak arama meselesi olmadığını en açık ve net bir şekilde bu Gezi olaylarına katılanlar bunu provokem edenler ve başlatanlar kendileri izah etmişlerdi. Meselenin ağaç meselesi olmadığını siz hala anlamadınız mı? Diyenlerin söylemleri ve ifadeleri hala kulaklarımızda yine aynı şekilde Gezi olaylarına önderlik eden ve kendilerini STK olarak tanımlayan bir takım kuruluşlar, Gezi olaylarının sona ermesi için Türkiye’den neler istediklerini Türkiye’yi hangi mantıkla yönetmeye kalkışa bildiklerini bugünler çok açık görüyoruz.”

Asgari Ücret Haberlerini anında takip etmek için

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP