DOLAR

32,4671

-0.07%
EURO

34,7275

-0.72%
ALTIN(gr)

2.433,18

-0,11%
BİST 100

%
Dolar 8 TL’yi Sert Kırdı! Dolar da Yeni Hedef Fiyat 10 TL mi?
  • Finans 365
  • Finans
  • Dolar 8 TL’yi Sert Kırdı! Dolar da Yeni Hedef Fiyat 10 TL mi?

Dolar 8 TL’yi Sert Kırdı! Dolar da Yeni Hedef Fiyat 10 TL mi?

Dolar geçmekte zorlandığı 8 lira seviyesini aşınca adeta coştu. Finans piyasaları şimdi dolarda 10 lira seviyelerinin görülüp görülemeyeceğini merak ediyor! Peki dolar daha yükselir mi? Bu seviyelerden dolar alınır mı? Uzmanların son dolar yorumları neler? Tüm bu sorulara yanıt aradık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Dolar 8 TL’yi Sert Kırdı! Dolar da Yeni Hedef Fiyat 10 TL mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar için adeta bir sur haline gelen 8 lira seviyesi sert şekilde kırıldı. Herkes kırılmanın sebebini araştırıyor. Bu sert kırılımın 2 sebebi var. Haberimizin devamında dolar teknik analizi ve 2 sebebi görebilirsiniz.

Dolar gitti gitti geldi uzun süre zorladı ve sonunda sert şekilde 8 lirayı kırdı. Adeta psikolojik direnç haline gelen 8 liranın kırılıp kırılamayacağı merak ediliyordu.

Türk Lirası üzerindeki satış baskısı yeniden artmış durumda. Dolar/TL kuru 8,00 seviyesini aşarak 2018 yılı Ağustos ayında gördüğü rekor seviyeleri geçerek tüm zamanların rekorunu kırmış oldu.

Türk Lirası’nın ABD Doları karşısındaki değer kaybı ise yılbaşından bu yana yüzde 35 seviyesine ulaşmış durumda.

Dolar neden yükseliyor?

Doları yükselten iki sebep olarak bu maddeler görülüyor!

– Türkiye’ye gelebilecek ABD ve AB yaptırımları beklentisi

– Merkez Bankası’nın beklenen faiz arttırımını yapmamış olması

Peki TL üzerindeki son satış baskısına ne yol açtı, yabancı yatırım uzmanları TL’nin kısa vadeli görünümü için ne diyor?

Dolar / TL

Geçtiğimiz hafta TCMB Para Politikası Kurulu’nun sürpriz kararının ardından yönünü yeniden yukarı çeviren Dolar/TL’deki yükselişte yeni haftaya da siyasi – jeopolitik risklerin artmasının da payı var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu yaptığı konuşmada Fransa ve AB’yi izledikleri politikalardan dolayı, ABD’yi ise Türkiye’ye yaptırım açıklamaları nedeniyle sert eleştirmesiyle Dolar/TL rekor seviyeden güne başladı ve 8 lirayı aşarak 8,05’i gördü.

Dolar/TL grafiğinde 8,05 direnç seviyesinin kırılması durumunda 8,10 hedef haline gelirken, 7,97 destek seviyesinin aşağı kırılması 7,94 seviyesini destek haline getirebilir.

Dirençler: 8,05 – 8,07

Destekler: 8,00 – 7,94

Saatlik Görünümde Dolar Grafiği

Altın ve dolar kurları üzerinden işlem yapanları uzmanlar her ikisininde günlük al – sat yapmak isteyenler için tehlikeli olabileceği konusunda uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP