DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek’ten Sahte Altına Uyarı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek’ten Sahte Altına Uyarı!

Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek’ten Sahte Altına Uyarı!

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, sahte altın konusunda vatandaşı uyardı. Sahte altını günümüzde gerçeğinden ayırt etmek oldukça zorlaştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek’ten Sahte Altına Uyarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, sahte altın konusunda vatandaşı uyardı. Sahte altını günümüzde gerçeinden ayırt etmek nerdeyse imansız bir hal alacak. Çoğu zaman kuyumcular bile sahte altını gerçeğinden ayırt etmekte zornabiliyor. Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, bu konuyla ilgili çok önemli tavsiyelerde bulundu.

Sahte Altına Dikkat!

Türk lirasının sahte olarak basılması çok büyük cezaların olduğunu söyleyen Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, bu cezaların sahte altın için geçerli olmadığının altını çizdi.

Başkan Ercan Arıyürek açıklamasında “Ben öncelikle düğün yapacak olan vatandaşlarımıza bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Düğünlerde takı merasimlerini sadece 1’inci derece akrabaları için yapsınlar. Geri kalanlar için sandık koyup zarf içinde insanlar ne hediye veriyorlarsa kabul etsinler. Çünkü altın fiyatının artması insanların sahtekarlığa doğru yönelmesine sebep oldu. Özellikle Türk parasının sahte basımı büyük cezaları da beraberinde getirmesine rağmen bir Cumhuriyet altını ya da çeyrek altının basımında hiçbir ceza yok.

Bugün bijuterilerde 5 liraya, 4 liraya sahte çeyrek altın satın alabiliyorsunuz. İnsanlar da bunları alıp, düğünlerde sanki gerçek altın gibi bunları takarak oradan çıkıyorlar. Ondan sonra da insanlar ‘Kuyumcular sahte altın satıyor’ diyorlar. Aslında öyle bir şey yok. Bijuteriden aldıkları altınları düğünde takıyorlar, insanlar da bu suçu kuyumcuların üzerine atıyor” diyerek önemli tavsiyelerde bulundu.

Kuyumcu Dükkanlarından Altını Alsınlar!

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, Altın paranın değerini koruyor. Ama altını kuyumcudan alsınlar.’Benim altınım var, bunu ben sana vereyim’ diyor ve kuyumcuya gitmemeye karar veriyorlar. O altınların yarısından çoğu sahte çıkıyor” diyerek vatandaşlara sahte altına dikkat çağrısnı bir kez daha yeniledi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP