Hanede Yaşayan Kişi Sayısı Kadar Ödeme Yapılacak Haberi Duyan PTT’ye Koştu

Hanede Yaşayan Kişi Sayısı Kadar Ödeme Yapılacak Haberi Duyan PTT’ye Koştu

Yapılan ödemelerde haneye giren gelir dikkate alınırken bu duruma yeni bir düzenleme getirildi. Buna göre hanedeki kişi sayısına göre ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Hanede Yaşayan Kişi Sayısı Kadar Ödeme Yapılacak Haberi Duyan PTT’ye Koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hanedeki kişi sayısına göre yapılacak olan ödeme 53 ila 106 TL arasında olacak. Ayrıca talebe göre elektrik faturaları için de yardım alınması söz konusu olacak. Ödemelerden yararlanmak için kişinin PTT hesabının olması gerekiyor. E4lektirik faturası için destek ödemesi talep eden vatandaşlardan belli şartlara uyulması istenecek. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan aileler için verilecek olan bu ödeme elektrik tüketim ödemesi olarak da belirtiliyor. Başvurmak isteyen vatandaşların ilk olarak kendi il ve ilçelerinde bulunan sosyal yardımlaşma vakıflarına başvurmaları gerekiyor. Başvuruların dilekçe usulü ile yapılması isteniyor. Yazılı ekil şartına uymayan vatandaşların başvuruları ise kabul edilmeyecek.

Kişi Sayısına Göre Ödeme Gerçekleşecek

Başvurular alındıktan sonra kısa zamanda değerlendirilmesi yapılıp olumlu ya da olumsuz dönüş yapılması bekleniyor. Olumlu şekilde dönüş alan vatandaşların ödemeleri bekletilmeden gerçekleştirilecek. Yapılacak olan ödemede hane içinde kaç kişinin olduğu önemli olacak. Buna göre hanede 2 kişi yaşıyorsa 75 kWh, 4 kişi yaşıyorsa 125 kWh, 5 ve daha fazla kişi yaşıyorsa 150 kWh’a kadar destek sağlanacak. Ödemeler PTT kanalıyla olacağından vatandaşların PTT’den hesap açması bekleniyor. Elektrik tüketim ödemeleri nakdi olarak gerçekleştirilmeyecek. Mevcut olan faturadan belirlenen tutar kadar eksiltme yapılacak. Geriye kalan tutarın ise vatandaşın kendisi ödeyecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun vereceği kararlar ödeme miktarını değiştirecek etkiye sahip. Ödemelerden önce kurumunun önerileri de dikkate alınacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP