Dolar Yatırımı Olanlar Dikkat! Şelale Düşüşleri Geliyor
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Yatırımı Olanlar Dikkat! Şelale Düşüşleri Geliyor

Dolar Yatırımı Olanlar Dikkat! Şelale Düşüşleri Geliyor

Son zamanlarda yukarı yönlü yükseliş grafiği çizen dolar akşam saatlerinde FED'den gelen sürpriz faiz indirim kararı ile yönünü aşağı çevirdi. Dolara yatırım yapmış olanlar dolarda ki düşüşün geçici mi yoksa devamı gelecek mi diye merak ediyor. Uzmanlar şelale şeklinde düşüşler görülebileceği konusunda yatırımcıları uyardı. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Dolar Yatırımı Olanlar Dikkat! Şelale Düşüşleri Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FED’in Türkiye’de piyasaların kapandığı anda açıkladığı sürpriz 0,50 puan faiz indirimi sonrası dolar hızlıca değer kaybetti.

Amerikan Merkez Bankası FED, 18 Mart’taki toplantısından önce sürpriz bir hamle yaparak faizi 50 baz puan indirdi. Bu aceleci faiz indiriminin altında piyasaların corona virüsü dolayısıyla kötü oluşu sebep olarak gösteriliyor.

Tahvil getirilerinde bugün 50 baz puan üzerinde düşüş yaşanırken CDS’ler de geriledi. BIST-100 endeksinde ise kazançlar %3.5’in de üzerine çıktı. Böylelikle geçen hafta cuma günü yaşanan ağır kaybı seri şekilde geri kazanmış oldu.

Faiz kararının ardından ABD borsaları kazanımlarını yüzde 1’in üzerine taşıdı, ABD Hazine tahvil faizleri geriledi. Gelişmekte olan ülke borsaları sert yükselirken altın değer kazandı.

Dolar 6.10 Seviyesinde İşlem Görüyor

Parasal Genişleme Gelecek

Uzmanlara göre piyasalardaki durgunluğu aşmak adına tüm dünya piyasalarına para pompalanacak. ABD pompalayacağı parayı karşılığı olmadan basıp dünyaya pompalayacak. Bu da daha öncelerde olduğu gibi doların hızlı şekilde değer kaybetmesine sebep olacak.

Dolar Grafiği Tersine Dönecek

Uzun yıllar boyunca yükseliş trendinde olan dolar da grafiğin bu kez ters yönde sert hareket edeceğini belirten uzmanlar şelale şeklinde hızlı düşüşlerin yaşanabileceğini belirterek yatırımcıları uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP