En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranı Hangi Bankada?

En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranı Hangi Bankada?

Bankadan konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kişiler için ne yazık ki şu anda yüksek konut kredisi faiz oranları nedeni ile uygun bir zaman olarak kabul edilmiyor. Ancak aradığı evi bulan ve faiz oranlarına rağmen kaçırmak istemeyen kişiler yine de konut kredisi kullanarak ev sahibi olmayı tercih ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranı Hangi Bankada?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların konut kredisi faiz oranları anlık olarak güncellenirken her bankanın faiz oranı kendi yürütmüş oldukları politikalar nedeni ile farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle konut kredisi kullanmak isteyen kişilerin mutlaka konut kredisi başvuru formu doldurmadan önce bu oranları incelemesi ve en uygun konut kredisi veren bankalar arasından karar vermesi gerekiyor.

Özellikle de uzun vadeli ve yüksek tutarlı kredi kullanacak olan kişiler için arada oynayan 0,01 puanlık fark bile toplamda büyük paraların cepten çıkmasına neden oluyor. Örnek vermek gerekirse 120 ay vadeli 100000 TL konut kredisi kullanmak isteyen bir kişi için 1,16 ve 1,17 faiz oranları arasında toplamda 840 liralık fazla ödeme söz konusu olmaktadır. Yani minicik bir fark bile cebinizden toplamda 840 lira gibi büyük bir paranın boş yere çıkmasına neden olmaktadır.

Şu Anda En Uygun Kredi Veren Banka Hangisi?

Bankaların konut kredisi faiz oranı incelendiğinde şu anda en uygun konut kredisi faiz oranının Ziraat Bankası konut kredisi paketi ile kullandırıldığı görülüyor. Devletin sahip olduğu kamu bankaları arasında yer alan Ziraat konut kredisi paketi için uygulanan kredi faiz oranı yüzde 1,15 olarak öne çıkıyor. 100000 TL 120 ay vadeli konut kredisi kullanan bir kişinin bankaya aylık ödemesi 1.541 lira olurken kredinin toplam geri ödemesi ise 186 bin 741 lira olarak gerçekleşiyor.

Halk Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı İle İkinci Sırada Yer Alıyor

Güncel konut kredisi faiz oranları 2018 tablosu incelendiğinde en düşük konut kredisi faiz oranı veren bankalardan birinin de Halkbank olduğu görülüyor. Halkbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1,16 olarak uyglanırken 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan kişinin aylık ödemesi 1.548 lira ve toplam geri ödemesi de 187 bin 49 lira olarak gerçekleşiyor.

En Yüksek Konut Kredisi Faizi Şu Anda Şekerbank’ta

Bazı bankalar konut kredisi faiz oranlarını oldukça yükseltmiş durumda. Bunlardan biride Şekerbank. Şekerbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1,66 olarak uygulanıyor. En düşük konut kredisi faiz oranı ile en yüksek konut kredisi faiz oranı karşılaştırıldığında iki banka arasında yüzde 0,51 gibi büyük bir fark bulunuyor. 100 bin lira 120 ay vadeli kredi kullanan kişilerin aylık ödemesi 386 lira oluyor. Bu da kredi geri ödemesinde 120 ay X 386 TL = 46 bin 320 liralık bir fark oluşması anlamına geliyor.

Bankaların Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları Nisan 2018 Tablosu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP