DOLAR

32,3873

0.19%
EURO

35,0643

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,36

0,27%
BİST 100

%
Yüksek Faizle Konut Kredisi Kullanmayın! (Anayasa’da Geçiyor)
  • Finans 365
  • Finans
  • Yüksek Faizle Konut Kredisi Kullanmayın! (Anayasa’da Geçiyor)

Yüksek Faizle Konut Kredisi Kullanmayın! (Anayasa’da Geçiyor)

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar banka kredisi çekmek için büyük çaba harcarken kimsenin bilmediği bir Anayasa maddesi mevcut. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası derki, Devlet vatandaşlarının konut sahibi olması için gerekli tüm tedbirleri alır. Peki bu ne demek oluyor? TOKİ'den konut almak için neler yapmak gerekiyor? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Yüksek Faizle Konut Kredisi Kullanmayın! (Anayasa’da Geçiyor)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev sahibi olabilmek herkesin hakkı. Vatandaşlar uzun süreler çalışarak ev sahibi olmak için birikim yapıyor. Konut kredisi kullanabilen kişiler ev sahibi olabilmenin mutluluğunu yaşarken diğer yandan konut kredisi taksitlerini ödemek için çalışmaya devam ediyor.

Anayasa’da açıkça belirtiliyor!

Konut kredisi faizleri kamu bankalarında düşük seviyelerde olurken özel bankalarda neredeyse kamu bankalarının iki katı faiz oranı yükleniyor. Kimse farkında olmasa da devletin herkesi konut sahibi yapmak için büyük yatırımlar yapması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda “Devlet, şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama çerçevesinde, konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri alır, ayrıca toplu konut teşebbüslerini destekler.” maddesi açıkça yer alıyor. Devletin toplu konut projelerini desteklemesi gerekiyor ve devlet gerek faiz indirimi gerekse toplu konut projelerinde gerekli tedbirleri alıyor.

Kamu Bankaları konut kredisi faiz oranı 0.98-.0,99

Kamu bankalarına bakıldığında 15 yıl (180) ay konut kredisi faiz oranları 0,98 oranında tüketicilere kullanılıyor. Bu seviye bile vatandaşın ev alma hayallerini düşürmeye yetiyor. Konut fiyatları düşmüş gibi gözüksede inşaat firmaları düşen faizler ile birlikte konut fiyatlarını yükseltmeye başladılar.

Banka kredisi ile konut sahibi olamayan vatandaş TOKİ’nin yapmış olduğu ve ya başlattığı konut projelerinden yer sahibi olmak için kura çekimlerine katılıyor veya projeleri yakından takip ediyor.

TOKİ yeni projeler ile vatandaşı ev sahibi yapmaya çalışsa da başlanan projelere konut sayısının 10 katı fazla başvuru yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tüm illerimizde TOKi projeleri yapmaya devam ediyor. Her ay yüzlerce konut projesi hayata geçiyor. Devletin konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara sunduğu imkanlar her geçen gün artıyor. Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kullandırması da bunlardan bir tanesi. Devlet vatandaşın konut sahibi olabilmesi için gerekli çalışmaları TOKi ve Emlak Bankası üzerinden artırarak devam ettirmesi ile konut fiyatlarında ve konut kredisi faizlerinde düşüş gerçekleşecek. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların kamu bankalarında uygulanan düşük faizli konut kredisi kullanmaları diğer bankalara göre en uygun faizli kredi kullanımı yapmasına sebep olur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP