İşini Kurmak İsteyen Bu Dönemde Kursun 50 Bin TL Hibe Verilecek

İşini Kurmak İsteyen Bu Dönemde Kursun 50 Bin TL Hibe Verilecek

Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar için devlet yeni bir ödeme için kolları sıvadı. 50 Bin TL’ye kadar ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
İşini Kurmak İsteyen Bu Dönemde Kursun 50 Bin TL Hibe Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB ile iş birliği halinde çalışan devlet girişimciler için geri ödemesiz hibe desteği vermeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre kısa süreli bir eğitimden sonra verilecek olan kredi ile girişimciler için umut oldu. Verilecek eğitimde amaçlanan durum girişimcilerin aldıkları krediyi verimli kullanması olarak açıklandı. Eğitimlerle beraber danışmanlığın da verilmesi söz konusu olacak. Danışmanlık sayesinde kredi kullanımı esnasında sıkıntı yaşanan noktada müdahalede bulunulabilecek. Bu sayede alınan kredi zayi olmayacak. Girişimcilerin bu hamlesi devlet ekonomisine de katkı sağlayacak. Pandemi dolayısıyla sıkışık olan ekonomik kanal bu sayede genişletilmeye çalışılacak. Ayrıca piyasada TL akışında da hareketlilik olması bekleniyor.

Üyelik Oluşturulması Gerekiyor

Kurslara katılıp ödeme almak için şartlar da oluşturulmuş durumda. Buna göre KOSGEB’e üyelik yapmanız gerekmektedir. Üye olunmadan eğitimlere katılmak ve hibe desteği almak mümkün olmayacak. Buna ilaveten başvuru yapacak vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Hukuki olarak sonuç doğuracak işlemler olacağından 18 yaşından büyük olunması gerekiyor. Farklı dönemlerde de açılan bu eğitimleri tekrar almak mümkün. Burada da aynı eğitimi üst üste iki kez almak mümkün olmayacak. Farklı eğitimleri değerlendirmeniz gerekecek. Eğitimlere katılmadan önce mesleki danışmanlık alınmış olması gerekiyor. Bu sayede nerede ne yapılması gerektiği öğrenilmiş olacak. Şartları kabul ederek başvuru oluşturan vatandaşlara 1 hafta içinde dönüş yapılması bekleniyor. İşlemleri onaylanan vatandaşlar kısa sürede destek alıp hibe ödemelerini alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP